Как да създадете кухня изнесена на терасата

Когато за първи път чуете името „Кухня“, какво ви идва на ум?

За повечето хора това е място, където се приготвя и готви храна.

Не е задължително обаче да е само това. Кухнята може да се определи и като място, където хората се събират и се наслаждават на храната или напитките си. Ако имате тераса или планирате да построите такава в бъдеще, ето статия за това как да създадете кухня на терасата. Това, което мнозина не знаят, е, че кухни могат да бъдат намерени и на терасата. В началото може да изглежда като нетрадиционна идея, но разполагането на кухня на терасата всъщност може да промени начина, по който живеете и се храните. Много хора смятат, че искат да готвят навън, когато времето стане хубаво, и искат да се насладят на откритото си пространство с храна. За тези, които искат да готвят навън, тази статия ще помогне с някои идеи за кухня, която може да бъде построена на тераса или дори в басейн. Ето някои неща, които трябва да имате предвид, преди да проучите тази опция за вашия дом .

Важни неща, които трябва да имате предвид, когато планирате кухнята изнесена на тераса

Kухня на тераса

Кухнята е нашата малка семейна зона, в която се наслаждаваме на вкусна храна и на компанията на близките си. Ако все пак притежавате малка кухня, но пък имате и остъклена, добре изолирана тераса може да ги съчетаете. Тази комбинация е много модерна, интересна  и функционална. Когато имате изнесена тераса плюс е, че може в частта от терасата да остане готвенето, миризмите и пръскането от котлона, а вътре да остане храненето, почивката и насладата от храната. Често тези две зони, се разделят от дълъг барплот. 

Как да създадете кухня изнесена на терасата
Кухня на тераса

Кухня изнесена на терасата :

Преместване на кухнята на балкона

Когато започвате такова преместване на кухнята на терасата, е хубаво да се поиска разрешение от архитекта  на сградата и общината. Това, както и предупреждение на съседите за предстоящ ремонт, ще ви спаси от проблеми. 

Започване на планиране

За планирането най – важните неща са размера на кухнята и терасата, идеята, и най- вече бюджета. Добре обмислете от какво имате нужда, дали ще използвате нови ел. уреди или тези, които вече притежавате, както и какви промени искате да направите.

Кухня без разрушаване на стени


Ако вече се питате съществува ли вариант, за създаване на кухня на терасата без да разрушите стена? Отговорът е да.  От какво обаче, се нуждае тераста, която ще превърнете в кухня. Много добра изолация е отговорът. От пода, през стените до прозорците. Осигурете добър водопровод и достъп до електричество. 

Кухня на балкона :

Вкарване на тераса в кухня

Как да създадете кухня изнесена на терасата

Как да вкараме терасата в кухнята: 

Идеи за кухнята на терасата

Ето, няколко страхотни идеи, които да ви вдъхновят как да изглежда вашата тераса :

Надяваме се, да сме помогнали в избора ви на изнесена кухня на терасата във вашият дом. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap