Кръгла или правоъгълна? Как да изберете правилната форма на маса за трапезарията

Ако предпочитате кръглата маса хранене, можем да разберем защо! В крайна сметка изглежда много красиво и на място, а освен това внася усещане за уют в помещението. Като ключова част от мебелите, типът маса за хранене, който избирате, е от решаващо значение. Идентифицирахме 4 ключови фактора – форма, пространство, социално и стил – за да ви помогнем да решите каква форма маса да изберете за вашата трапезария.

Факторът на формата

Квадратните колчета не пасват на кръгли дупки. По същия начин кръглите маси за хранене няма да изглеждат добре в правоъгълна стая.

Това е особено очевидно, ако зоната е ясно удължена и масата е голяма, защото страните на стаята биха изглеждали неудобно по-тесни от пространството в другите краища. Намирането на подходящата маса за хранене за вашата стая е лесно – просто съпоставете пропорциите на масата със стаята.

Най-доброто съвпадение за кръгла маса за хранене е пространство с квадратна форма. Трябва да има дължина и ширина, които са донякъде сходни.

Факторът на пространството

Благодарение на формата си, кръглите маси за хранене могат да направят стаята изглежда по-просторна. Освен това очите ни са естествено привлечени от кръгли предмети, така че има тенденция да ни помага да се фокусираме по-малко върху заобикалящия хаос. Въпреки че кръглите маси за хранене могат да изглеждат по-компактни, имайте предвид буферното пространство, необходимо за удобно придвижване на хората и столовете.

ВАЖНО! Позволявайте само един метър допълнителна стая, когато измервате общата заета площ на масата за хранене. Като цяло кръглите маси са идеални за малки пространства.

Социалният фактор

Общуването често се пренебрегва, но формата на вашата маса може да повлияе на комуникацията между хората. Кръглата маса спомага за по-тясно взаимодействие, защото всички седят на еднакво разстояние. От друга страна, правоъгълната маса (особено разтегателната) има тенденция да предлага повече място за храна и прибори, като по този начин прави храненето по-удобно.

Факторът на стила

И накрая, материалът и дизайнът на масата понякога могат да отменят други фактори. Тънкият и елегантен силует може да направи всяка маса по-малко внушителна, дори и да е по-дълга. Цветът също има значение. Друг начин да се противопоставите на размера на масата е да изберете по-светли нюанси, тъй като те могат да помогнат на стаята да изглежда по-светла и по-лека.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap