ВАЖНО! Грешки, които трябва да избягвате, когато купувате къща

Ако ви предстои да закупите къща за първи път през живота си, определено сте много повече развълнувани от останалите. И разбира се вълнението ви е напълно обяснимо. Но покрай еуфорията, която изпитвате и щастието, че най-накрая ще имате собствен дом, е много вероятно да допуснете елементарни грешки, които за съжаление могат да се окажат фатални при избора ви на къща или апартамент.

 Представяме ви някои грешки, които да избягвате, когато купувате къща

Няма принципно споразумение

Преди да започнете да разглеждате имоти, ще трябва да получите представа колко бихте могли да вземете назаем от банката или строителното дружество. Това ще ви помогне да увеличите бюджета си и да намерите имоти във вашия ценови диапазон. Това също означава, че агентите и продавачите на недвижими имоти ще приемат вашата оферта по-сериозно.

Не гледайте само повърхностни детайли

Дори ако даден имот изглежда невероятно на пръв поглед, важно е да проверите за проблеми, които може да са скъпи за отстраняване. Трябва да  проверите стените и уредите около къщата, за да сте сигурни, че всичко работи както трябва и няма да ви се наложи да правите допълнителни ремонти и да имате още излишни разходи.

Проверете за признаци на влажна и изгнила дограма, уверете се, че тоалетните се промиват правилно и не се страхувайте да включвате и изключвате осветлението, за да проверите електричеството.

Не проучвате района, в който се намира къщата

Ако сте намерили своя мечтан дом на място, което не познавате добре, проучете района напълно, преди да пуснете оферта. В крайна сметка вашият потенциален нов квартал може да бъде също толкова важен, колкото и самият дом. Погледнете местните училища, магазини и съоръжения, останалите къщи и дали мястото за живеене е напълно безопасно.

Без преговори за цената

След като сте готови да поставите оферта, не се страхувайте да се договорите за исканата цена. Важно е да не отивате твърде ниско, но ако сте направили проучването си и сте установили, че съседните имоти са поевтинели, можете да използвате това в своя полза, за да видите дали продавачите ще намалят цената.

Подценяване на общите разходи

Като човек без опит, може да бъде лесно да се съсредоточите върху спестяването на достатъчно за депозита за вашата къща и да забравите за допълнителните разходи. Но също така ще трябва да предвидите бюджет за адвокатски хонорари, разходи за проучване и оценка, както и за застраховка на дома. Разбира се застраховката е част, която в никакъв случай не бива да я пропускате.

Ако вече сте избрали кой да бъде бъдещия ви дом, не се колебайте много, но и в същото време не го купувайте прекалено бързо. Това е сериозна инвестиция, за която трябва добра подготовка и разбира се трябва да сте сигурни, че сте взели правилното решение.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap