Идеи за нискобюджетна кухня – стил и уют без много средства

Нискобюджетна кухня – за някои звучи не чак толкова добра идея. Но въпреки това, вие искате да създадете кухня, която да изглежда стилна и красива, но се притеснявате, че ограниченият ви бюджет ще бъде пречка за това? Не бързайте с изводите! Създаването на стилно кухненско помещение далеч не означава инвестиране на огромна сума пари.

Единственото, което се иска от вас е да притежавате добър и изискан вкус и разбира се да знаете някои малки хитринки, които ще превърнат нискобюджетното помещение в кухнята, която буди възхищение у всеки ваш гост.

Идеи за нискобюджетна кухня

Светли и топли цветове

Боята е един от най-лесните начини за трансформиране на пространството, и това се превръща в една от любимите ни идеи за бюджетна кухня. Ако планирате да боядисате шкафовете или стените, имайте предвид това: Светлите цветове могат да направят пространството да изглежда по-малко тясно.

Когато имате по-светли цветове в стаята, това позволява на естествената и изкуствената светлина да се преливат в пространството. Когато имате по-тъмни цветове, те абсорбират светлината и могат да направят пространството да изглежда по-малко.

Увеличете максимално пространството над шкафовете

Вертикалното пространство е ключово, когато става въпрос за идеи за съхранение на малка кухня. Добавете място за съхранение, като използвате мястото над вашите кухненски шкафове. Можете да съхранявате всички видове артикули, които не използвате редовно, а също така и служат като красив декор над вашите шкафове.

Поставете цветен и красив килим

Това е лесен начин да внесете малко цвят и топлина в малката кухня. Можете да намерите забавни, уникални дизайни на достъпни цени. Потърсете килим, изтъкан от издръжливи материали, които са лесни за почистване, като рециклиран полиестер или памук. Не забравяйте да вземете подложка за килими, която не се хлъзга, за да сте сигурни, че остава на място, което е особено важно за зони с висок трафик като кухнята.

Рационализирайте вашите кухненски инструменти

Когато мястото за съхранение е минимално, често единственото място за нещата е на плота или стената. Опитайте да рационализирате вашите кухненски инструменти до предметите, които всъщност използвате, след което използвайте куки, за да ги окачите от стената или да ги държите на показ.

Ето няколко бързи идеи за бюджетна кухня: подредете дъските си за рязане или ги окачете на куки, използвайте магнитна лента на стената, за да покажете най-добрите си ножове, или закачете тенджери и тигани на стената пред печката.

Добавете светлина

Тъй като повечето малки кухни имат само една светлина, това е идеалната възможност да изберете нещо смело. Направете изявление с уникална вградена светлина или цветна висулка, която можете да закупите от някой магазин. Помислете за огромна светлина за изявление в малко пространство – една голяма светлина може да разшири стаята, докато множество малки светлини могат да я накарат да изглежда по-тясна.

За допълнителна красота поставете голяма ваза с цветя в центъра на масата. Цветята създават усещане да свежест и уют, независимо от пространството.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap