Кухня в Минималистичен стил

Кухня в Минималистичен стил е дизайнерски подход, който понякога може да се изтълкува погрешно като нищо повече от стая където никой не готви. Почитателите на минималистичният интериорен дизайн в кухнята знаят, че това не може да бъде по-далеч от истината. В действителност минималистичната декорна схема може да се приложи във всяка стая в жилището, от кухнята до спалнята, хола, детската стая или домашния офис.

Въпреки че минималистичният дизайн на кухнята се свежда до основни елементи и без излишна претрупаност в интериора, просто няма причина кухнята да не може да бъде напълно оборудвана и оптимизиран за готвене на храна, събиране с гости и приятели за кафе и т.н. Минималистично обзавеждане за кухня  просто означава, че помещението е проектирано да бъде лесно за почистване и поддръжка; да позволява лесно готвене и подреждане на съдовете и посудата; да гарантира отворено пространство с много малко излишни предмети.

Кухня в Минималистичен стил

https://www.pinterest.com/pin/305470787262027584/

Независимо дали живеете сами в апартамент-студио, с партньора си в еднофамилна къща или със семейството си в голям крайградски дом, минималистичният подход към дизайна на кухнята може да ви помогне да превърнете центъра на вашия дом в красиво, организирано, оптимизиран пространство.

Принципи на минималистично кухненско обзавеждане

По-малкото е повече – в кухнята има всичко, което трябва да има, просто мебелите са в дизайн, който няма излишна декорация, няма пищни добавки; малките кухненски уреди, съдовете, не са извадени на показ; няма микс от много цветове.

Фокусиране върху функционалността – това се отнася до организирането на пространството. Изчистени прости линии в декора, които позволяват създаване на добра мобилност между отделните елементи и уреди в интериора.

Красотата идва от леко  скулптурните форми на мебелите, които са създадени от опростени геометрични форми, които обаче изпъкват със своята естетика и фина линия. В мебелите си личи акцента върху изработката, която не е типична за масовите модели на пазара.

Липсата на излишни орнаменти и декорации позволява една свобода на сетивата да се наслаждават на аромата на сутрешното кафе, на храната, на процеса на готвене.

Монохромна, ограничена цветова палитра, с цветове, които поначало се използват като акцент за създаване на успокояваща среда. Може да се добавят и няколко

Отлично използване на пространството и естествената светлина: ограничени, добре подбрани материали, като бетон, стомана, стъкло и дърво. Всичко в интериора има място и цел

Кухня в Минималистичен стил, носи интериорен дизайн, който е ефирен и ненатоварен, често с отворени оформления и безпроблемно интегрирано пространство за съхранение. За да разберете по-добре принципите на Минимализма, преди да започнете промяната, можете да видите всичко важно тук, в тази статия.

Примери за кухни в стил Минимализъм

Едни от най-добрите начини за разбиране на стила Минимализъм приложен в кухненския интериор е да се видят примери от най-добрите изпълнения от света на интериорния дизайн. Един добрите такива е решението на дизайнера Джон Поусън, който е един от най-авторитетните съвременни минималисти. Той проектира тази резервна и просторна кухня във ваканционна къща в уелската провинция. Дизайнерът използва смесица от бледи тухли, полирани бетонни подове и тавани, врати и мебели от ела за създаване на безшевен външен вид.  Вижда се как умело са приложени принципите на Минималистичния стил.

Следващото решение идва от Дизайн Хънтър, които представят минималистичен кухненски бокс. Виждате кухненската система с долни шкафове, която завива по ъглите на стаята, в приглушен сив тон. Шкафовете са без дръжки. Фурната е интегрираната в мебелите, а готварския плот се слива с плота на самата система. Над плота за готвене е абсорбатора в минималистичен стил и етажерка с наредени съвсем малко съдове, които имат декоративна нотка и функционално приложение. В общ план се вижда и мивка, а над нея прозореца, който през деня пуска в помещението силен поток естествена светлина. Така организирано пространството, позволява много добра мобилност в цялата кухня за готвене, миене на съдовете и за подреждане на съдовете.

Кухня в Минималистичен стил

https://www.pinterest.com/pin/35888128271490883/

Последното предложение идва като лек контрапункт на тотално изчистените интериори от предните два примера. Тук виждаме по-малко помещение, което обаче следва принципите на минимализма, но и добавя малко цвят в интериора със зелените растения качени на високо. Отново имаме ъглова система, която върви с дървените шкафове и вградената печка. Горните шкафове следва схемата, но добавят и бели панели, които изчиства визуално усещането за сетивата. Вижда се колко добре е използване естествената светлина да нахлува през дена и да осветява цялото функционално пространство в кухнята.

Кухня в Минималистичен стил

https://www.pinterest.com/pin/393150242475096516/

Днес имате възможност да работите с интериорен дизайнер, или сами да се вдъхновите онлайн, така че да създадете вашата мечтана кухня в Минималистичен стил. Виждате нагледно резултатите от интериорния дизайн, който е красив, олекотен и функционален.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap