Кухня в Традиционен стил

Вашата нова кухня в Традиционен стил ще ви донесе изискано и уютно усещане в сърцето на вашия дом.

Традиционният стил се корени в непреходните влияния от миналото, които стоят в основите на интериорния дизайн изобщо. Представете си, кухнята ви има елементи от английско имение от 19. век, френско Шато или вила в Тоскана. Въпреки че може да е чисто нова и пълна с най-съвременните удобства, цялостният смисъл е, че в традиционната кухня се усеща нейното продължение, нейното наследство от живота преди това.

КАК ИЗГЛЕЖДА ТРАДИЦИОННАТА КУХНЯ?
Може да ви се стори странно, но битуващото мнение сред специалистите е, че от всички дизайнерски стилове, традиционният кухненски стил е най-величественият. В нея има обилно оформяне на короната, декоративни резбовани акценти, релефни мебели, елегантните детайли и украса, които придават на традиционните кухни класическия им вид.

За разлика от модерните кухни, всичко в традиционните кухни се базира на малките детайли и индивидуалния характер. Този фокус върху характера означава използване на повече естествени материали като дърво и много малко синтетични такива.Дървото често е боядисано с приглушени цветове, за да изглежда остаряло и приветливо.

Кухня в Традиционен стил

https://bentonskitchens.co.uk/wp-content/uploads/2017/05/Hanak-Madame-main-slide-722×411.jpg

Също така ще откриете, че е обичайно традиционните кухненски подове да бъдат направени и от естествени материали. Най-често оцветени твърда дървесина или плочки. Дори вратата на кухнята има сложен профил.

Мебелите в кухнята са с орелефни панели, които добавят още едно измерение и детайл в кухнята. Формоването на корона също се прилага в кухненския интериор, за да придаде още един слой дълбочина и цялостен стил на мебелировката.

ТОПЛИ И ПРИВЕТСТВАЩИ ЦВЕТОВЕ В КУХНЯТА
Традиционната цветова палитра на кухнята обикновено е топла, привлекателна и позната за сетивата. Дълбоките тъмни петна, които демонстрират красотата на дървото, са популярен избор за традиционни кухненски помещения. Използването на техника на глазиране с байц добавя още повече богатство и измерение, като акцентира върху детайлите на стила на вашата врата.

Кухня в Традиционен стил

https://www.pinterest.com/pin/65161525851231245/

Боядисаните шкафове в занижени неутрални цветове много подходящи и за традиционен кухненски стил. Като цяло белите и светло боядисани стени в неутрален цвят чудесно се съчетават с по-тъмната мебелировка.

СТИЛ, КОЙТО ИДВА ЕСТЕСТВЕНО
Избягвайте лъскавите, изкуствени материали, вместо това изберете по-меки, естествени материали, като плотове от гранит, мрамор или камък от талкови шисти. Финитурите са златисти, сребристи, антично злато или бронз, никел с калаен обков в матов завършек. Хром покритията също не са за предпочитане. Подовите настилки от твърда дървесина или подови плочки изработени от варовик, теракота или гранитогрес, който имитира дървесина.

КУХНЕНСКИ МЕБЕЛИ И ОФОРМЛЕНИЕ ПО ПОРЪЧКА
Симетрията и балансът са запазени марки на традиционния кухненски дизайн. Като пример можете да центрирате абсорбатора си върху стена и да го обградите с подходящи стенни шкафове със стъклена врата. Или инсталирайте три еднакво разположени висящи светлинни тела над централния остров.

Кухня в Традиционен стил

https://www.pinterest.com/pin/49891508364091888/

ПОЛЗИ ОТ КУХНЯ В ТРАДИЦИОНЕН СТИЛ
Както подсказва името, традиционното кухненско обзавеждане съществува от дълго време и скоро няма да излязат от мода. Хората са привлечени от този тип дизайн заради класата, която придават на дома. Но не е само това…тенденциите в дизайна на кухнята идват и си отиват, но традиционните кухни винаги ще останат здраво закрепени като популярен кухненски стил. Те са уютни и приветливи, всичко в тях говори за семейно усещане хармония.

От използваните естествените материали до меката, приглушена цветова палитра – можете да гарантирате, че вашите семейството и вашите гости ще се чувстват комфортно в традиционна кухня. Защото това са елегантни кухни, които наистина са издържали изпитанието на времето. Тези датира от времето, когато качеството и класата са били приоритет дори за кухненско обзавеждане. Но не само историческото им минало ги прави толкова очарователни.

Те са топли, уютни и преди всичко друго – от типа място, в което не бихте имали нищо против да се изгубите за няколко часа. В такава кухня, пиенето на кафе или чай в компания е много приятно. Закуската с палачинки, обядът гурме или изискана вечеря сякаш са измислени за този вид кухня.

Ако харесвате класата, изтънчеността и декорацията като основен елемент – традиционните кухни може да са за точно вас.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap