Къща в Минималистичен стил

Как би изглеждала къща в Минималистичен стил? Не, тя няма да бъде къщата на Малечко Палечко, но ще бъде дом създаден от помещения с възможно най-малко излишни елементи – пространство сведено до най-важното за живот и свобода за сетивата.

Когато си представяте помещенията в дома в Минималистичен стил, какво ви идва на ум? Вашата визуализация се състои от блестящи бели интериори, ултрамодерни мебели, нула ярки цветове и може би едно-единствено произведение на изкуството по стените?

Ако е така, няма да сте сами в представянето на това – често такова е умственото изображение, което повечето хора имат, когато мислят за минимализма. Но истината е, че макар това със сигурност да важи за вида на някои минималистични стаи, това не е съвсем точната представа.

Това е така, защото минимализмът в основата си не е просто да декорирате интериора на вашия дом по определен начин или да покриете всичко в елегантни бели тъкани. По-скоро става дума за това да имате по-малко физическа бъркотия в живота си, за да направите място за повече умствено пространство и енергия. Става дума за достигане до най-важното в живота.

В този смисъл, кухнята ще е минималистична по свой си начин, банята също, всекидневната ще бъде различна – просто общото между тях ще бъде философската линия в обзавеждането. В помещенията няма да има прекомерни орнаменти и декорации. Вместо това, малкото използвани детайли са неусложнени и хармонично се вписват в обстановката. Това може да бъде под формата на едно произведение на изкуството украсяващо стена на хола, или красива ваза на масата в трапезарията.

Кухня в Минималистичен стил

Кухните на минимализма се коренят в принципа да освободят това многофункционално пространство от ненужно претрупване. Става дума и за използването на силата на „чистото“ пространство, което включва само няколко смислени, жизнено важни уреди, които предизвикват радостта от готвенето.

Къща в Минималистичен стил

https://www.pinterest.com/pin/243757398558957643/

Минимализъм в хола

Минималистичните мебели и аксесоари се фокусират върху функционалност и практичност, следователно холното пространство е продължение на идеята. Плоските, гладки повърхности и силните, изчистени линии създават смели изявления, които подчертават същността на всеки елемент в интериора. Няма да намерите мебели и аксесоари с много шарки или много детайлни орнаменти.

Къща в Минималистичен стил

https://www.pinterest.com/pin/42080577761732519/

Минимализъм в банята

Идеите и дизайните на минималистичните бани са функционални, прецизни и често много ясно оформени. Подреденият и изчистен стил се постига чрез елиминиране на по-голямата част от декора или използване на функционални елементи, които да се удвоят като декор. Резултатът са приятни, просторни и ефективни бани.

Къща в Минималистичен стил

https://www.pinterest.com/pin/2462974786652562/

 Минималистична спалня

 Създаването на минималистична спалня не трябва да бъде скъпо или отнемащо време, или да изглежда като нещо от списание. Тя ще следва същите принципи на минимализма приложени и в другите помещения, с насоченост за приятен сън, приятна почивка и олекотена интериорна среда. Фокусна точка е леглото; задължителна е естествената светлина през деня. По-малки геометрични нощно шкафчета. Чрез внимателно организиране на интериора, можете да създадете по-опростена атмосфера и естетика в спалнята си за нула време – без да харчите една камара пари!

Къща в Минималистичен стил

https://www.pinterest.com/pin/111604897008023809/

Вижте как всяко кратко описание се съчетава с приложената снимка от всяко едно помещение. Минималистично обзавеждане на дома се постига само тогава, когато сте готови да приложите тази философия. Ще имате възможност да персонализирате интериора според вашите нужди, така че ще можете да се съревновавате с дизайните послужили като пример за тази статия.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap