Ролкови винилови настилки

Ролкови винилови настилки

Ролкови винилови настилки

Материал предоставен от: DiasFlooring
logo-diasflooring-web-1

На съвременния пазар за настилки и облицовки, едни от най-търсените опции за домашно и търговско обзавеждане са виниловите настилки. Наричани така заради съставът им от PVC (поливинилхлорид), те са толкова търсени заради страхотните си качества.

Високата устойчивост, дългият експлоатационен живот, достъпната цена и лесната инсталация, да не забравяме и изключително богатия избор от дизайни, действат като магнит за потребителите. Днес всеки може да избира винилова настилка за кухнята, банята, коридора, но и за помещения в обществени сгради, за училища и детски градини, клиники, заведения, офиси.

Видове винилови настилки

Виниловите настилки се предлагат като краен продукт с различни качества. Пазарът предлага ролкови винилови настилки, винилови настилки на дълги ламели (дъски), има и винилови плочки.

Ролкови винилови настилки

Всеки вид винилова настилка има своите предимства и недостатъци спрямо друг вид, така че не може да изберете продукт, без да знаете предварително неговото предназначение и качества, така че да го изберете за вашия проект.

Акцентът в текста ще бъде върху ролковите винилови настилки, заради чиито качества, те са най-приложими и разпространени в битови и обществени сгради, търговски обекти, производствени помещения. Заслужава си да направим очерк на продуктите от този тип на фирмите Fatra и Graboplast, като едни от най-реномираните компании на европейския и световен пазар.

Общи характеристики на ролковите настилки от PVC

Както подсказва името, продуктите се предлага в големи валцувани листове (ролки), които се произвеждат като еднослойни (хомогенни) и многослойни (хетерогенни) продукти. Ролковият винил е от най-дълго време на пазара тип PVC подова настилка, но това, не значи, че няма промяна в характеристиките му от това, което е било в началото.

Хората, които не са виждали с очите си новите продукти, си мислят за виниловите ролкови настилки, като си представят интериори от минали десетилетия. Е, нещата определено са се променили. Иновативната технология позволява създаването на модели с визуализация и текстура, толкова реалистични, че могат да бъдат объркани с подови настилки от твърда дървесина, керамика или камък.

Собствениците на жилища със страхотен вкус избират първокласни винилови настилки на ролки пред други видове подови настилки заради печелившата комбинация от реализъм, модернистичен стил и практична издръжливост.

Еднослойни винилови настилки – те са направени от един слой и си имат своето предназначение, което изрично се описва от производителя. Много често, поради качеството, което те притежават, да запазват структурата си през целия експлоатационен живот, еднослойните ролкови винилови настилки са предназначени за зони с тежък трафик. Макар, че и в тях има микс от материали, крайният продукт е именно еднослойна настилка.

Хетерогенни винилови настилки на ролки – те имат слоеста структура, която се състои от подложен слой; при противовлажните модели следващият слой е този, който определя дали моделите ще са подходящи за мокри помещения; следва основен декоративен слой определящ дизайна. Ролката завършва с най-важния горен износващ слой, от чиято дебелина зависи предназначението на продукта.

Всеки модел хетерогенна винилова настилка се предлага с описаните следни характеристики: дебелина на настилката, дебелина на износващия слой, ширина на ролката и дължина.

Ролкови винилови настилки

Fatra и Graboplast – производители на винилови ролкови настилки

Това че пазарът предлага богат асортимент от PVC ролкови настилки се дължи на факта, че има най-различни фирми производители. Всяка компания има своите модели на производство, своите крайни продукти, които се отличават от другите именно поради дизайна, вложените съвременни технологии, насочеността на продуктите към определени сектори.

Представяме данни за Fatra и Graboplast, като едни от най-успешните компании производители на съвременния пазар. Продуктите на компаниите обхващат целия европейски пазар, достигат на изток, но са популярни и на американските пазари. Ние в DiasFlooring работим с продукти от тяхната база и можем да предложим инсталация, която да се ползва от отличните заложени качества в самите ролкови настилки.

Fatra – чешкият производител с отличен избор за битови и търговски помещения 

Fatra е чешка компания, която е неизменна част от индустрията за производство и преработка на пластмаса. Над 70% от продукцията им е предназначена за международните пазари, като освен винилови настилки, компанията предлага хидроизолационни мембрани, техническо винилово фолио, PVC гранулати, пластмасови екструдирани профили, инжекционни продукти, листове за изолация, и много други.

Ролкови винилови настилки

Компанията предлага богат асортимент от PVC настилки, като специално в секцията с ролкова настилки има какво хомогенни, така и хетерогенни, но и трети вид специализирани ролкови настилки, които са предназначени за помещения, където се изисква антистатичен под. Тоест за места съдържащи опасност от експлозия, лаборатории и здравни заведения; в помещения, където се изисква, като зали с компютри, съоръжения за производство на електроника и телекомуникационно оборудване.

Предимства на виниловите ролкови настилки на Fatra

Главните предимства на ролковите винили на Фатра произлизат от методите на производство и внедрените съвременните технологии. Компанията предлага общи характеристики, свързани с:

Атрактивен външен вид, голямо разнообразие от цветове, едноцветни и микс; имитации на керамика, дърво и камък; декоративни дизайни за различни площи.

Производство съобразено със стандартите заложени от ЕС за висока устойчивост на износване, устойчивост на често използвани химикали; устойчивост на въздействието на офис столове с колела и на домашни мебели. Повърхност устойчива на бактерии.

Лесна инсталация на различните модели: директно полагане или с лепилен агент; щрак-инсталация. Възможност за полагане върху подово отопление, възможност за избор за взаимна съвместимост на декорите.

Graboplast – традиция, опит и иновации в производството на спортни, шоу и търговски ролкови настилки от Винил

Grabo унгарска компания, която е на повече от век, като днес изнася настилки и облицовки в над 100 страни на пет континента. Продуктовата база на компанията е много променена през последните 10 години, като именно в това време на преден план излизат подовите настилки за битови сгради, но и търговските модели, такива за спортни мероприятия, за шоу бизнеса, за транспорта и за специализирани помещения и сгради.

Ролкови винилови настилки

Конкретно в областта на производството на листови (ролкови) винилови подове, Graboplast имат опит от повече от 50 години, затова днес те предлагат иновативни решения за всички изисквания от технически или дизайнерски характер за обществения сектор и институции.

Предимства на виниловите ролкови настилки на Graboplast

Продуктите от типа хетерогенни винилови настилки на ролки на Grabo са известни със своите изключителни качества. За разлика от продуктите на Фатра, които са много по-известни за битове сгради, при ролковите настилки на Grabo, популярността се дължи на страхотните решения за спортни настилки, за настилки в здравеопазването, в училища и детски градини.

Продуктите на компанията се отличават с използваните 100% рециклируеми материали, биологично инертни пластификатори, който позволяват използването в чувствителни помещения като клиники, детски градини, спортни зали.

Технологично издържани повърхности, които са много издръжливи заради революционната нова технология, която прави повърхността не само изключително твърда и устойчив на износване, но гъвкава, така че монтажът може да се извърши лесно и бързо, а приложението да бъде безкомпромисно. Продуктите предлагат отлична устойчивост на абразия и устойчивост на надраскване, и като цяло отговарят на стандартите за производство заложени от ЕС.

Отличителното при хетерогенните ролкови настилки на компанията е в увеличението на броя слоеве, които съставляват продуктите. Разширеното ползване на материали позволява създаването на разнообразна гама от продукти за специални приложения.

Всеки предложен продукт от типа винилова ролкова настилка на компанията идва до крайния потребител с означения, които са свързани с патентните за Grabo. Такива са Easy Care за супер лесно почистване и поддръжка. GRABOSAN за защита на пода от замърсявания. Означения за начина на инсталация, означения за защита от бактерии, или за антистатичност.

Най-търсени дизайни на винилови настилки на ролки

Определено на пръв поглед, това което привлича потребителите е визията на моделите, чак след това се четат описанията и предназначението на настилките.  В наши дни повечето колекции от винилови ролкови настилки имат подобрена яснота на цветовете и релефност, който създава текстура, която да съответства на съвременните търсения на потребителите. Нивото на реализъм в някои от тези колекции е наистина невероятно.

В гамата тренди стилове на Фатра и Грабо влизат следните дизайни:

Ефект традиционна твърда дървесина – подът придобива външен вид като същински паркет в по-тъмни или по-светли нюанси, и имитации на вида дърво.

Ролкови винилови настилки

Екзотични дървесни видове – подът имитира екзотични дървета от други континенти, които създават наистина една различна интериорна среда като визия

Ефектни дизайни на състарено или изветрено дърво. Възможност за създаване на рустикални стилистики, на ретро и винтидж дизайни на помещения.

Имитации на мраморни повърхност, на камък тип пясъчник за създаване на луксозни пространства; имитации на циментови настилки за създаване на съвременни индустриал дизайни.

Декоративни геометрични шарки, дизайн шахматна дъска, специални декорации за детски градини, или съобразени дизайни с характера на помещенията.

Изборът е във ваши ръце. Решението да поставите нова подова настилка във вашия дом отваря различни възможности. В зависимост от стаята и дейността там, трябва да направите правилния избор за функция, издръжливост и стил. Днешните универсални видове винилови подови настилки ви дават редица възможности с цена, с която повечето хора могат да си позволят. Що се отнася до избора на настилки за обществени сгради, спорт и шоу бизнес, нещата стоят по същия начин отлични възможности и голямо разнообразие в продуктовата база на Грабо и Фатра.

Няма намерени продукти
Няма намерени продукти
Материал предоставен от: DiasFlooring
logo-diasflooring-web-1

Обзавеждане

Няма намерени продукти
Няма намерени продукти
E-mail бюлетин