GEDACO – Покривна композитна хидроизолация

GEDACO – Покривна композитна хидроизолация

GEDACO – Покривна композитна хидроизолация

Материал предоставен от: hydroSTOP
logo-hs-240x30-1

Днес има множество продукти за хидроизолация на пазара и те са получени от различни видове материали. Както има хидроизолационни мембрани от SBS или APP, така има и хидроизолационни мембрани, които са направени от микса на различни материали. Такава категория продукти предназначена за покриви се нарича композитна хидроизолация. В продуктовата база на GEDACO има такива продукти, които носят всички предимства на този вид хидроизолация.

GEDACO - Покривна композитна хидроизолация

Какво е характерно за композитната хидроизолация

Отговорът на този въпрос е еднозначен. Това са усъвършенствани хидроизолационни продукти, които предлагат силна  защитна система. Продуктите на GEDACO в тази категория са резултат от технологичното развитие на бранда. Композитните хидроизолации на компанията са предназначени за структурна хидроизолация на постоянни покривни конструкции и като подкеремиден слой. Продуктите се правят, така че максимално да покриват изискванията според стандартите зададени от ЕС.

Моделите хидроизолационна мембрана за покриви са на основата на композитен микс от високо металоценови стереоспецифични термопластични полиолефини (CPT), заедно с дестилиран битум. Те са с високи характеристики на устойчивост на стареене и точка на фазова инверсия.

Използването на тези суровини и специални процеси позволяват създаването на сравнително по-леки хидроизолационни мембрани с отлично съотношение дебелина/тегло. Елементите, които изграждат масата хидроизолация, интегриране помежду си, подобряват отличното качество на лекота и адхезия на мембраните от линията GEDA.

GEDACO - Покривна композитна хидроизолация

Правилна употреба на композитната хидроизолация

За да се ​​възползвате максимално от техническите характеристики на мембрани от композитни материали и следователно да се гарантира максимална надеждност и продължителност на работата с тях от GEDACO споделят, че трябва да се спазват някои прости и основни правила.

Ролките трябва да се съхраняват вертикално в подходяща среда (покрити и вентилирани), далеч от източници на топлина. Препоръчва се продуктът да се съхранява при температура над 0°C.

При полагане върху покривна повърхност, същата трябва трябва да е гладка, суха и чиста. Всеки продукт на компанията има описание, според което майсторите, трябва да полагат хидроизолацията. Описанията дават данни за обработването на повърхността за полагане, температурата на полагане; начинът на полагане и т.н.

Конкретно за композитната хидроизолация за покриви, за прилагането на мембраната, се използва подходяща горелка или оборудване със спецификация за горещ въздух. Използват се лични предпазни средства предвидени от закона. Не се препоръчва горещо нанасяне върху термочувствителни основи. (напр. изолация от полистирол)

Повърхността за полагане не трябва да има вдлъбнатини, за да се избегне застояването на дъждовна вода и трябва да има наклон, който да гарантира редовно изтичане на валежните води. Следователно наклонът трябва да бъде поне 1,5% върху бетон и 3% върху стомана или дърво.

За допълнителна информация и новини се препоръчва да се консултирате с техническа литература на GEDACO. Нашият технически отдел в HydroStop е винаги на разположение за решаване на конкретни проблеми и за оказване на помощ необходими за най-доброто използване на композитните хидроизолационни мембрани.

Няма намерени продукти
Няма намерени продукти
Материал предоставен от: hydroSTOP
logo-hs-240x30-1

Обзавеждане

Няма намерени продукти
Няма намерени продукти
Материал предоставен от: hydroSTOP
logo-hs-240x30-1
E-mail бюлетин