Mеките повърхности във вашия дом, които задължително се дезинфекцират

Също като твърдите, меките повърхности се дезинфекцират. Чувствали ли сте се някога, че забравяте нещо? Може би това са ключовете, които сте оставили в колата, когато ключалките на вратите щракнат. Вероятно това често забравяне не се отнася до почистването на вашите килими, завеси или възглавници, но те може да са просто областите, които забравяте да почиствате и дезинфекцирате редовно, но задължително трябва.

Почистването и дезинфекцията на твърди повърхности се превърнаха в задължителна част през последните няколко години. Но меките повърхности често се забравят  и пренебрегват.

Ето кои са меките повърхности във вашия дом, които задължително се дезинфекцират

Как да дезинфекцираме завеси

Задължително използвайте дезинфекциращ спрей, който ще свърши отлична работа, стига да го използвате според указанията. Тези продукти за унищожаване на бактериите също трябва на свой ред да изчистят миризмите, причинени от бактерии. Знаехте, че в килимите се крият миризми, но се обзалагаме, че никога не сте мислили, че вашите завеси могат да бъдат виновникът.

Как да дезинфекцирате килими

Ако имате домашни любимци или малки деца у дома, хигиенизирането на килимите е важен елемент, който редовно трябва да проверявате от списъка си със задачи. Но нека започнем с основите на почистването.

Повечето килими са подходящи за почистване у дома, но потърсете помощта на професионалист за деликатни, ръчно изработени модели като персийски или ориенталски килими. За повечето други разновидности на килимите можете да започнете с почистване с прахосмукачка, за да премахнете мръсотията и остатъците. Почистете на място всички силно замърсени или проблемни зони със сапун и топла вода.

След като килимите са почистени, използвайте дезинфекциращ продукт или антимикробен като последна стъпка, следвайки инструкциите на етикета за употреба, за да сте сигурни, че се възползвате от тези дезинфекциращи ползи.

Как да дезинфекцираме мека мебел

Меката мебел следва подобен процес като килимите. Продуктите от тези категории не отговарят на условията за пускане в пералня, така че процесът на прахосмукачка, почистване на място и дезинфекция е от ключово значение. И да, трябва да почиствате редовно тапицираните си табла, дивани, столове и други.

Както при всеки почистващ препарат или повърхност от плат, винаги е най-добрата практика да тествате вашите дезинфекциращи продукти за устойчивост на цвета на незабележимо място, преди да ги използвате върху цялата повърхност.

Как да дезинфекцираме възглавниците

Дезинфекцията на възглавниците изисква повече от просто освежаването им. Разбира се, можете да ги поръсите със спрей, за по-приятна миризма, но дезинфекцията е нещо повече от това. Ако можете да изперете калъфките за възглавници в пералнята с дезинфекциращ продукт, вие напълно ще се справите с трудната задача.

Без значение коя от тези често забравяни меки повърхности планирате да дезинфекцирате, не забравяйте да прочетете цялата информация, относно грижата за тези неща преди това. Важно е да имате предвид, че някои дезинфекциращи продукти, направени за меки повърхности, са предназначени да се отмиват лесно и бързо. Четете внимателно.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap