Минималистичен коледен декор

Да, всички сме свикнали на пищен коледен декор изтъкан от цветове, гирлянди, светлинки и какво ли още не. Има обаче вариант, към тази пищна коледна украса да добавите и малко минималистичен подход към празничния интериор. Това ще бъде плюс за сетивата ви, така че да не потънат в кича на празничните декорации.

Украса с венец на коледната маса

Този път можете да изберете бяла покривка, но в центъра на масата да сложите венец. В центъра на венеца можете да сложите поставката със свещите. Така ще получите много красива маса с коледен декор за приятна вечеря. Така съчетавате практичното с красив коледен декор.

Клонки навсякъде

Всяка плоска повърхност е подходяща за акцентиране с гирлянд или зеленина. Добавете набрани клони и шишарки към рафта в банята, обърнете погледа към вашите библиотеки, окачени рафтове, бюфета или конзолната маса като места, отлични да добавите още от празнично настроение, като се възползвате от минималистичното влияние само на зеленото и кафявото.

Окачени венци вътре в интериора

Вместо само външната врата да бъде украсена с венец, можете да направите комбинация от три венеца, или само един на стената във всекидневната например. Такъв венец повдига общата атмосфера в интериора, като минималистичният подход изисква да не го претрупвате с украса. Разчитайте на зеленото с малко добавки от типичните коледни цветове.

Коледен декор в спалнята

Това е една от стаите в къщата където коледният дух сякаш влиза най-рядко. Можете обаче да подходите нетрадиционно и да украсите стаята със бели звездички или снежинки от хартия по пердетата, както и със специално коледно спално бельо, което обаче преобладава в бял цвят.

Сменяйте, не добавяйте!

Вместо да добавяте все повече и повече декорации към дома си, разменете това, което вече имате. Тоест там където е имало голяма саксия във всекидневната може да освободи място за елхата. Този пример важи за много неща в дома по време на празничния период.  Например където е имало картина, може да се освободи място за окачен венец. Тази философия ще ви спести създаването на претрупване в интериора.

Бъдете минималистични – буквално!

Знаете, че минимализмът е стил в интериора, който не значи малки неща. Обаче сега ви предлагаме минималистичен буквален подход. Вместо да претрупате къщата с коледни играчки и елементи. Можете да вземете малки фигурки, които да наредите като коледен декор. Например малка изкуствена елхичка върху секцията. Коледни фигурки със Мария, Йосиф и Младенеца, наредени отново където ще се виждат. Такива малки намеси вървят чудесно с цялостния коледен декор.

Елхата!

Тя е свещеното дърво за празника и всяко нестандартно предложение би ви се сторило прекалено. Нека обаче си представим и минималистичната елха. Когато създавате минималистична коледна обстановка, трябва да се съсредоточите само върху най-важното. Минималистичното коледно дърво включва прости бели светлини и няколко златни топки. Изгледът е успокояващ и привлекателен без всички допълнителни цветни украси, които преливат в кича.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap