Минималистичен коледен декор

Да, всички сме свикнали на пищен коледен декор изтъкан от цветове, гирлянди, светлинки и какво ли още не. Има обаче вариант, към тази пищна коледна украса да добавите и малко минималистичен подход към празничния интериор. Това ще бъде плюс за сетивата ви, така че да не потънат в кича на празничните декорации.

Украса с венец на коледната маса

Този път можете да изберете бяла покривка, но в центъра на масата да сложите венец. В центъра на венеца можете да сложите поставката със свещите. Така ще получите много красива маса с коледен декор за приятна вечеря. Така съчетавате практичното с красив коледен декор.

Клонки навсякъде

Всяка плоска повърхност е подходяща за акцентиране с гирлянд или зеленина. Добавете набрани клони и шишарки към рафта в банята, обърнете погледа към вашите библиотеки, окачени рафтове, бюфета или конзолната маса като места, отлични да добавите още от празнично настроение, като се възползвате от минималистичното влияние само на зеленото и кафявото.

Окачени венци вътре в интериора

Вместо само външната врата да бъде украсена с венец, можете да направите комбинация от три венеца, или само един на стената във всекидневната например. Такъв венец повдига общата атмосфера в интериора, като минималистичният подход изисква да не го претрупвате с украса. Разчитайте на зеленото с малко добавки от типичните коледни цветове.

Коледен декор в спалнята

Това е една от стаите в къщата където коледният дух сякаш влиза най-рядко. Можете обаче да подходите нетрадиционно и да украсите стаята със бели звездички или снежинки от хартия по пердетата, както и със специално коледно спално бельо, което обаче преобладава в бял цвят.

Сменяйте, не добавяйте!

Вместо да добавяте все повече и повече декорации към дома си, разменете това, което вече имате. Тоест там където е имало голяма саксия във всекидневната може да освободи място за елхата. Този пример важи за много неща в дома по време на празничния период.  Например където е имало картина, може да се освободи място за окачен венец. Тази философия ще ви спести създаването на претрупване в интериора.

Бъдете минималистични – буквално!

Знаете, че минимализмът е стил в интериора, който не значи малки неща. Обаче сега ви предлагаме минималистичен буквален подход. Вместо да претрупате къщата с коледни играчки и елементи. Можете да вземете малки фигурки, които да наредите като коледен декор. Например малка изкуствена елхичка върху секцията. Коледни фигурки със Мария, Йосиф и Младенеца, наредени отново където ще се виждат. Такива малки намеси вървят чудесно с цялостния коледен декор.

Елхата!

Тя е свещеното дърво за празника и всяко нестандартно предложение би ви се сторило прекалено. Нека обаче си представим и минималистичната елха. Когато създавате минималистична коледна обстановка, трябва да се съсредоточите само върху най-важното. Минималистичното коледно дърво включва прости бели светлини и няколко златни топки. Изгледът е успокояващ и привлекателен без всички допълнителни цветни украси, които преливат в кича.

 

 

Оценете тази статия
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap