ВАЖНО! 3 причини, поради които новите дрехи трябва да се перат преди носене

Да, обожаваме новите дрехи. Да, обожаваме шопинга. Толкова много дрехи, толкова много изкушения. А всички знаем колко слабо е женското сърце пред една красива и секси рокля или блуза на витрината в любимия ви цвят. Пазаруването повдига настроението и е един от най-добрите антидепресанти, които по никакъв начин не биха дали странични ефект, с изключение на един – празната карта.

И въпреки че сме твърде нетърпеливи да се покажем пред приятелите си с новите си придобивки, задължително условие преди да ги облечем да бъдат изпрани.

3 причини, поради които новите дрехи трябва да се перат

Допълнителната боя по дрехите

Една от причините да перете нови дрехи е да измиете допълнителната боя, която може да се пренесе върху кожата или други дрехи. Повечето тъкани, изработени от синтетични влакна (полиестер, акрил), са оцветени с азо-анилинови багрила.

Тези багрила могат да причинят тежки кожни реакции при хора, особено малки деца, които са алергични към тях. Ако алергията е тежка, обривът ще бъде подобен на отровен бръшлян. Но дори по-малко тежките реакции могат да причинят сухи, сърбящи възпалени петна по кожата.

Бактерии, гъбички и насекоми

Възможно е прехвърлянето на въшки, бактерии и гъбички от един човек на друг човек, когато се пробват дрехи. Съблекалните могат да се превърнат в място за размножаване на всичко и за да се предпазите е добре да облечете чисти и изпрани новите си дрехи.

Химически дразнители

И най-важното, новите дрехи трябва да се перат, за да се премахнат химическите покрития като урея-формалдехид, които производителите поставят върху дрехите, за да подобрят текстурата. Облицовките няма да притесняват всеки, но ако имате чувствителна кожа, можете да развиете обрив, особено в зони с постоянен контакт като подмишници, яки, талията и бедрата (когато купувате панталони).

Урея-формалдехидът често е химикалът, използван за предотвратяване на образуването на мухъл върху дрехите, които трябва да бъдат транспортирани на дълги разстояния в целия свят. Има много остра миризма, която ще остане в тъканта до изпиране на дрехата. Едно измиване вероятно няма да премахне целия формалдехид, но ще намалите значително вредата и така този химикал ще продължи да се отстранява при всяко измиване.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap