Невероятни съвети и идеи за малка тераса

Обзавеждането на терасата е интересен процес. Не винаги разполагаме обаче с голяма тераса, но това не означава, че не трябва да развиваме потенциала на малката тераса. Терасата може да бъде място за релакс, работа или пък малък креативен кът.

Всъщност е много лесно да превърнем малката тераса заприличала на килер, в страхотно място за прекарване на време с близки хора. С помощта на трансформиращи се мебели, вашата тераса може да се използва за много различни дейности, като например от офис през деня, в прекрасно място за вечеря с любими хора вечерта. Друго важно нещо е дали вашата тераса е открита или остъклена? В повечето случай малките тераси са открити и се използват по скоро, като лятна градина в апартамента. Но ако все пак тя е остъклена това може да е голям плюс и през зимата, тъй като тя може да бъде част, както от закритата, така и от откритата страна на домът ви. В тази статия ще ви дадем, някои и насоки в обзавеждането на малка тераса, като сме ви подготвили и много страхотни примери,  които да ви вдъхновят. 

Как да обзаведем малка тераса?

Идея за обзавеждане на малка тераса

Ако сте готови да потърсите идеи за преобразяване на вашата малка тераса, ви предлагаме следния вариант. Малката тераса може да бъде декорирана по по-евтин начин, но все пак ще изглежда уютна и удобна. В този случай е най-добре да създадете среда тип всекидневна с удобни мебели и няколко одеяла и възглавници. Можете да оставите място, което да  използвате и за съхранение на някои неща, за които нямате място вътре в дома си. Ако все пак държите на затворена тераса, опитайте се да използвате стените от стъклени панели, за да направите терасата да изглежда по-голяма и да я внесете повече в дома. Освен това, разгледайте мебелите и предметите на декора, които вече имате у дома, и ги използвайте тук, тъй като можете да използвате повторно мебелите, което прави декорирането достъпно. Ако терасата е отворена, можем да ви предложим да поставите малка масичка и столове, като оставите достатъчно пространство, за да изглежда добре и свободна вашата тераса. За откритата тераса добро попълнение са чадър или тента, които да предпазват от силното лятно слънце.

Топ 9 идеи за декориране на малка тераса:

Идеи за битови кътчета

Готови ли сте да превърнете малката си тераса в битово кътче? Това е отличен начин да създадете идеалното място за почивка. Препоръчително е вашите идеи за малка тераса да я превърнат в уютно помещение с места за сядане. Това е една от най-добрите идеи за преобразуване на малка тераса, а начинът, по който харесваме е да създадем удобни столове и диванчета. Можете да намерите възглавници с различни размери, например три, четири и осем сантиметра. Освен това изберете интересен дизайн за обшивката на столовете и диваните. След това добавете малки лампи в различни цветове и малка маса.

Невероятни съвети и идеи за малка тераса

Идеи за офис на терасата

Офисът на терасата може да бъде чудесно място за работа през деня. Малката зона ще бъде тихо място за работа, тъй като не е място с много хора, така че можете да се чувствате комфортно да работите там, без да ви безпокоят. Тераса е място за вдъхновение в работата, можете да учите и да опитвате нови неща. Това, което препоръчваме, е бюро, тъй като то е идеалната повърхност за работа.

Примери за кътче за релакс на терасата:

Идеи за легло на терасата :

Идеи за  цветарник на терасата

Разглеждайки малката тераса, забелязахме, че тя е популярно място за цветарство. В обикновено пространство, в стая, например, не би било възможно да се задържи градина. Малката тераса е идеалното решение за това и в същото време е много практична. Терасата е едно място за малка атрактивна цветна градина. Примери:

Идеи за малка кухня на терасата

Оставяме линк към наша статия, в която ви разказваме как да създадете кухня изнесена на терасата:

Ето, няколко страхотни примери:

Топ 100 идеи за интериор на малка тераса :

Надяваме се, да сме помогнали с вдъхновение за обзавеждане на малка тераса в дома ви . За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap