Страхотни идеи за обзавеждане на баня: Идеи в снимки

Обзавеждане на баня – това е една неизчерпаема тема. В нашият блог, често разглеждаме теми свързани с банята, тъй като тя е много важна част от дома, която остава пренебрегвана. От какво всъщност има нужда модерната и функционална баня? Повечето хора дори не го обмислят, когато мислят какво да купят за баните си.

Можете да похарчите много за тоалетни принадлежности или козметика, но бихте могли да похарчите повече, за да направите банята си като шоурум. Мебелите за баня са първата и най-важна част от всяка баня. Чистата баня с приятен, практичен дизайн е място, където можем да се отпуснем и да се чувстваме комфортно. Баните, вдъхновени от спа, обикновено са красиви, но не предлагат непременно всички основни неща като място за съхранение или адекватно осветление. Можете да направите своя собствена модерна баня, вдъхновена от спа, като използвате тази колекция от артикули, които вече имате в къщата. В тази статия ще ви дадем много полезни съвети как да обзаведете банята си, като сме ви подготвили невероятни дизайнерски примери за обзавеждане на банята. Разгледайте тези подбрани дизайни, за да направите вашата баня да изглежда като истински спа център!

Как да обзаведем банята

Страхотни идеи за обзавеждане на баня: Идеи в снимки

Обзавеждане на баня

Добавете някои специални акценти към вашата баня, тъй като аксесоарите са също толкова важни, колкото и обзавеждането. За да увеличите максимално бюджета си, можете да използвате бамбук, тик и дърво. Тези елементи могат да се използват за поставяне на уникални и красиви акценти във вашата баня. Ако искате да използвате по-естествен материал в банята си, добавете някои естествени аксесоари, като камъни, дърво или растения. Можете също да създадете спокойна атмосфера, като добавите стол или табуретка за крака. Аксесоар при използване на банята, който създава уют като в спа център са свещите. Аксесоарите за баня обикновено са лесно достъпни. Можете да поставите някои кошници и дребни предмети на маса в ъгъла на стаята си или в задната част на банята.

Плочки за баня

Какъв цвят плочки да изберете за банята? Има много начини да определите кой цвят ще работи най-добре във вашата баня. Цветът зависи от вашите лични желания, като най – модерните цветове са бяло, синьо, черно и т.н.. Нека вземем пример ако плочките са черни, можете лесно да направите успешна комбинация, като използвате бели плочки за стените. Белият под и осветителното тяло работят много добре със светлите тонове на черните плочки. Акцентът на черната баня е черното огледало. Черните аксесоари за баня могат да подправят цялата стая. Можете да комбинирате всички предмети, които имате в къщата си, и да украсите стаята с интересна нотка. Огледало и осветително тяло в черно ще отразяват и подобряват съществуващото вътрешно пространство. Това е малко неочаквано, но по страхотен начин.

Осветителни тела за баня

Имате ли старо релсово осветление в банята си? Отървете се от него и го заменете с LED модула. LED осветлението е значително по-енергийно ефективно от традиционните крушки. Ако все още не сте взели решение да изберете светодиоди, сега е най-добрият момент да го направите. 

Примери за осветителни тела за баня :

Вани

Изборът на вана за баня е важна част от цялостното изграждане на банята ви. В по-голямата част ваните са разположени по едната стена. Имате избор между голям или малък. Известните хотели често поставят спа ваната до стената, така че да е винаги в полезрението. Хората обикновено оценяват този подход, тъй като той им дава място да си починат и да бъдат заобиколени от красота и елегантност. Примери за вана:

Душ кабини

Ако например изберете бяла душ кабина, може  да я съчетаете с черен тоалетен шкаф. Това прави вашата баня да изглежда елегантна. Купете хубава душ кабина и купете огледало от винтидж магазин или местния античен мол. Изберете ръчно огледало, което пасва идеално на банята. Едно хубаво нещо за душ кабината е, че можете да получите такава, която има вградени рафтове за  шампоани. Приятно допълнение би била мивка с отделна врата за душ, която се отваря към душа. Примери за душ кабини :

Параван

Първото нещо, за което можем да говорим, е вана или параван за мивка. Тези артикули са толкова полезни, за да поддържат душа или ваната чисти и да предоставят уединение на потребителя. Параван за баня не трябва да е супер изискан. Можете да намерите много прости дизайни, като този, изработен от летви от брезова дървесина. Независимо дали искате да имате обикновен душ, монтиран на стена, или плаващ, ние ви съветваме да използвате водоустойчив душ параван. Тази обработка на прозорците може да промени облика на банята и има много практична функция. Поради извитата, триъгълна форма на душ паравана, водата не може да премине през отворите и да се задържи там, както може да се случи с квадратните паравани.  Примери за параван за баня :

Вентилатори за баня

Можете да инсталирате вентилатор, за да се справите с влагата в банята, като същевременно можете да го използвате, за да осигурите на банята добър бриз. Уверете се, че сте избрали вентилатор, който съответства на цвета на банята, и можете да добавите декоративно огледало или осветително тяло, за да завършите дизайна. Примери:

Санитарен фаянс 

Преди всичко е важно да знаем какво е санитарен фаянс, тъй като това е първото нещо, за което трябва да мислим. Има санитарен фаянс, който се използва за основна цел премахване на замърсявания и дезинфекция на замърсени повърхности. Най-важната част от санитарния фаянс е уплътнението. Тя трябва да бъде направена от непорьозен материал, като метал или стъкло. 

Мивки

Можете да намерите много мивки на пазара, включително наклонени, ъглови мивки, но изборът на мивка за вашата баня е индивидуален . Например мивка с Т-образен дизайн и повече от 25 различни цвята. Можете да го поставите вертикално или хоризонтално. Можете да я поставите хоризонтално на земята и да смените ваната с нея, ако имате такава. Пример за мивка за баня:

Примери за тоалетна:

Примери за биде:

Страхотни идеи за обзавеждане на баня: Идеи в снимки

Примери за смесителни батерии :

Примери за горни шкафове:

Примери за долни шкафове:

Примери за колони за баня:

Примери за огледала:

Примери за аксесоари за баня:

Баня с тоалетна дизайн

В тази наша статия подробно изглеждаме дизайна на банята с тоалетна:

Проект на баня с тоалетна:

http://interior.jilishta.com/obzavejdane/category/idei-za-dizajn-i-obzavezhdane-na-banjata/

https://interiorendizain.com/обзавеждане/баня.html

Примери за черно обзавеждане за баня:

Примери за мебели за малка баня:

Сайтове с идеи

Ето,няколко добри сайтове  с идеи за обзавеждане на банята:

http://interior.jilishta.com/obzavejdane/category/idei-za-dizajn-i-obzavezhdane-na-banjata/

Надяваме се, да сме помогнали с вдъхновение за обзавеждане на банята ви . За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap