ВНИМАНИЕ! 10 неща, които не бива да правите от палети

Може и да е модерно, но в зависимост от вашия проект, правенето на неща от палети не винаги е най-добрият избор. Тъй като дървените палети са изложени на опасности, повлияни от външни елементи, включително вода, или насекоми, дори могат да бъдат дом за вредители, трябва да помислите добре преди да използвате дървото за следващия си проект за подобряване на дома. И все пак ако твърде сте решили да използвате палети, бъдете по-внимателни, а ние ще ви запознаем с опасностите, които стоят зад тях.

10 неща, които не бива да правите с палети

Рамки за легла и табла

Ако търсите неща за правене с палети, пропуснете идеята за таблата. Рамката за легло или таблата от палет може да изглежда като забавен проект и начин да спестите пари, но може да е трудно да си починете спокойно, когато не сте сигурни на какво е било изложено дървото.

Къщичка за игра

Чудесна идея е да създадете малка къща, в която вашето дете да си играе, но помислете добре преди да започнете този проект. Не само, че дървото може да бъде грубо на малките ръце, но тестове са установили, че някои дървени палети може да съдържат бактерии.

Нощни шкафчета

Много палети се третират с трибромофенол, фунгицид за предотвратяване на растежа на мухъл. Химикалът може да предизвика безпокойство при тези, които се тревожат за вътрешни алергени. Вместо да използвате палетно дърво за изграждане на нощни шкафчета и други мебели за спалня.

Офис бюро

Ако работите от вкъщи, има дизайни на бюра, които можете да създаете сами и ще бъдат по-удобни, отколкото бюрото от палети. Предлагаме ви да избягвате да правите палетно компютърно бюро.

Акцентни стени

Стените с акцент от дърво са много популярни от няколко години, но тези от палети не са препоръчителни, защото не знаете къде са били или на какво са били изложени.

Комплекти за игра на открито

Когато обмисляте какво да правите с палетите, може да е изкушаващо, но избягвайте да използвате дървесина от палети, за да изградите комплект за игра на открито за вашите деца, тъй като дървото може да не е достатъчно здраво, за да гарантира безопасност.

Кухненски острови и шкафове

Ако търсите неща за изграждане с палети, не си и помисляйте за кухнята. Тъй като палетите могат да бъдат изложени на насекоми, химикали и бактерии, дръжте ги извън кухнята, включително да ги използвате за кухненски острови и шкафове.

Маса за хранене

Палетите могат да бъдат чудесни проекти за обзавеждане на открито, като маси за кафе за използване във вътрешния двор, но избягвайте да използвате палетите за маси, на които планирате да вечеряте редовно, тъй като дървото може да съдържа мухъл и бактерии.

Мебели за всекидневна

Мебелите за всекидневна могат да бъдат скъпи, но избягвайте използването на палетно дърво в основните жилищни зони, тъй като може да съдържа тежки химикали.

Съхранение на играчки

Тъй като дървесината за палети и старите дървени щайги може да съдържат мухъл, използвайте дървото за изграждане на рафтове за гаража или работилницата на открито, а не за вътрешни рафтове и шкафчета.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap