Подходяща подова настилка за стайни растения

Декорирането на дома със стайни растения е по-популярно от всякога, особено през това време на годината. Проучванията показват, че стайните растения са полезни за здравето. Те отделят кислород и абсорбират въглероден диоксид, премахвайки до 87% от токсините във въздуха за 24 часа.

Отглеждането на зеленина и поддържането на нейния растеж намалява стреса и създава усещане за спокойствие, което води до повече продуктивност и щастие. Но както всеки любител на природата знае, грижата за растенията на закрито може да окаже влияние върху подовете. Решението? Подове, които ще издържат на това, което се случва, когато майката природа се оттегли във вашия топъл, уютен дом през хладните есенни и студените зимни месеци.

Подова настилка за градинска стая

Много хора отделят специална стая за растенията си. С изобилието си от естествена светлина такава градинска стая е идеалното място за растенията да процъфтяват, независимо дали са групирани в отделни зони или са на стената като вертикална градина. За такава стая можете да потърсите винилова настилка на ролки с вид на бетон, която е водоустойчива, не улавя мръсотия или други алергени и се почиства лесно. Така че поливането и отглеждането на растения в тази градинска стая няма да повреди подовата настилка.

Подова настилка за всекидневна със стайни растения

За всекидневната можете да подходите по-различно. Ако имате голямо пространство и в него неизменно присъстват саксии с цветя, разбира се подходящи за отглеждане в хола и за неговия стил разбира се, тогава луксозните винилови дъски с чудесен избор. Те са с имитация на дърво, което като дизайн подчертава присъствието на растенията в интериора.

За всекидневна се препоръчва винилова настилка устойчива на избледняване, устойчива на петна, водоустойчива, лесен за поддръжка е направена като здрава повърхност, която има качествен износващ слой.

Готови решения и грижа за пода със стайни растения

Главният проблем при отглеждането на стайни растения е водата и влагата, която се отделя от тях, защото ако подът под саксиите не е водоустойчив, това може да доведе до проблеми. Защото водата си намира пътища и се оттича, и е постоянна опасност за пода. Генералният подход е да оставяте стайните растения при водонепропускливи подове.

Независимо дали вашите подове са от твърда дървесина, плочки, ламинат или килим, ще искате да избегнете влаченето на вашите растения по пода. Това ще помогне за намаляване на драскотини, надрасквания и петна. Ако искате да преместите тежко растение, намерете приятел, който да ви помогне да го вдигнете или малка дървена количка за растения, които са страхотни решения и хубав елемент от дизайна.

Изберете най-подходящите саксии за вашите стайни растения. Повечето модели са добре дренирани, което означава, че саксиите имат дупка на дъното. Уверете се, че саксията има и чинийка, така че когато поливате растението, излишната вода да се улавя от чинийката, а не от пода.

Подходяща подова настилка за стайни растения

Въпреки най-добрите намерения, чинийките често все още не са достатъчни. Проблем е ако  материалът на саксиите е порест. Когато водата се налее в саксията и се отцеди в чинийката, този порест материал се намокря и може да остави водни пръстени, които потенциално могат да причинят гниене на неподходящата подова настилка.

Пластмасови подноси, малки коркови подложки, висящи растения или повдигнати метални стойки са страхотни решения, за да поддържате подовете си сухи и вашите растения щастливи в предпочитания вид саксия.

Примерите за винилова подова настилка в статията са само идеи. Тоест вие може да имате други предпочитания като визия и дизайн на моделите за градинската стая, за всекидневната, за коридора. Дадохме ви тази идея за вдъхновение, така че да изберете качествена подова настилка, но и такава, която вие ще обикнете визуално. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap