Подходящи размери картини за стена

Какви размери картини за стена се вписват най-добре в интериора? На тези и още важни въпроси свързани с картините в домашното пространство ще отговорим в следващите редове.

В света на естетиката, не са важни само образите, но и начинът по който са поднесени. Така се отваря темата за размерите картини и рамките, които ги обгръщат. В текста ще обърнем внимание на картините, защото днес има практиката те да се закачат на стената без рамки.

Има символика и практическо ръководство зад правилния размер на картини за вашия дом. Не е толкова просто – да се влюбите в изображение в интернет и веднага да купите картината. Размерът може да е твърде голям или твърде малък за вашето пространство на стената и може да не ви донесе необходимото естетическо удоволствие.

Не само символиката в картината е важна, но и според Фън Шуй е важно да закупите правилния размер стенно изкуство, така че да почувствате енергията на произведението на изкуството и да се насладите напълно на лечебните му ползи, психологическото му въздействие.

Размери картини за стена подходящи за домакинства

Най-често срещаните размери на стенни картини и картини или произведения на изкуството, които хората купуват лесно, са малките до средни размери. Те са по-евтини, а купувачите на ново изкуство не поемат голям риск с по-малки произведения на изкуството.

Обичайните размери на най-добре продаваните малки картини са:

  • 22×30 см
  • 27х38 см
  • 30×30 см – идеалният размер като хармонично излъчване в по-малко помещение.
  • 35×40 см
  • 40×50 см
  • 48×60 см
  • 60×60 см
  • 63х76 см

Размерите на щастливите числа също са търсени от купувачите на произведения на изкуството, но това е по-скоро като прищявка отколкото реална тенденция при продажбите на картини за стена. Ако купувате изкуство за конкретни намерения или настолно изкуство, такива картини, които се поставят на масичка или върху полица, тогава най-подходящият и търсен размер е 10×13 см.

Размери картини за стена предпочитани от колекционерите на изкуство

Колекционерите имат по-различен поглед от обикновените хора и при тях картините са много по-големи защото задоволяват потребности не толкова с красота и естетика, колкото с притежанието на ценните произведения. Не всички колекционери си правят лични галерии, така че картините им често стават част от домашния интериор.

Най-добър размер за коридора е 90х200 см.  – това е почти колкото матрак на ъглово легло.

Перфектният размер зад вашия диван зависи от наличното място за сядане и разположението, което имате.

Стената зад дивана 80×120 см. Като цяло за голяма всекидневна или хол, най-много се купуват картини за стена в размер 82×132 см.

Ако искате да направите фокусна точка, купете картина 84×168 см.

За по-драматичен и впечатляващ ефект хората обичат да купуват единични големи картини, които могат да варират от 115-153 до огромните 195-228 см.

Как да избирате картини за стена според размера?

Хората търсят картини за стена в домовете си, които да не са много внушителни, но които идеално допълват декора като тема, цвят и символика в картината. Не са малко хората, които от купувачи на изкуство за дома си, стават колекционери на изкуство и започват по-често да купуват картини, тогава се вижда постепенно увеличаване на размерите на картините.

Когато искате да намерите картина в хармонично съчетание с интериора, може да потърсите съвета на интериорен декоратор. Така заедно ще прецените размера на картината според нуждите на помещението. Една и съща схема не работи във всеки интериор, затова се гледа индивидуалните характеристики на целия дом, но и на помещението където ще поставите харесаната картина.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap