Практични съвети за антре обзавеждане | Creative Home

Практични съвети за антре обзавеждане

Следващите практични съвети за антре обзавеждане и за подредба на коридора има за цел да насочат вниманието ви към тази зона от къщата. Тя също може да бъде красива и дизайнерски оформена? Може да не сте го осъзнали, тъй като, често се свидетели на досадни гледки когато в антрето и коридора се натрупва много безпорядък.

В тази статия ще разгледаме възможността антрето и коридорът да бъдат организирани, така че безпорядъкът да изчезне и да имате едно стилно и приветливо пространство, което посреща вас и вашите гости по най-стилния възможен начин.

Добрата новина, е че не се изисква много и от гледна точка на бюджета за промяната.  Само с няколко разумни решения направени с дизайнерски привкус, ще закрепите пространството с  практичност без значение от неговия обхват и размер.

Антрето и коридорът може да имат различна конфигурация; в някои апартаменти те са слети, в други има само антре, в трети има и антре и по-големи коридори в останалата част от дома, така че ние се съсредоточаваме само към тази част, в която имаме основно антре и прилежащ коридор.

Добавяне на пейка за антре

Обикновено има малко място в антрето, така че целта е да се създадат повече повърхности, върху които да се поставят неща. Една чудесна тапицираната пейка със складово отделение, осигурява места за сядане, но и складова зона. Освен, че ще можете да си обувате обувките от седнало положение, ще можете там да оставят чанти, училищни раници. Друг вариант е поставяне на пейка с долен рафт, който да е като поставка за обувки.

Добавяне на конзолна маса за антре

Това може да една стилна мебел, която да добавите към общата част, особено ако имате по-голямо антре и коридор. Така получавате място за поставяне на декор с ваза, лампа, чекмедже за малки аксесоари, свободен плот за поставяне на различни неща. Ако сте традиционалисти, можете да поставите стояща масичка, която също ще свърши добра работа.

Окачване на допълнителна етажерка, поличка, конзолна кошничка

В близост до поставената пейка, може да се монтира окачена кошничка, полица или етажерка. Те следва да са пригодени да съхраняват документи, книги, предмети, които трябва да вземете с вас на излизане или да оставите за някой друг от дома. Освен това, една подбрана такава стенна поставка, може да привнесе още малко стил в дизайна на антрето и коридора.

Кошници или специални чекмеджета от типа шкаф за антре, са най-доброто в достъпно, но визуално привлекателно място за съхранение в антрето и коридора, така че се възползвайте максимално от серия подобни контейнери за стената на вашия коридор. В зависимост от начина ви на живот в семейна среда, можете да направите и различна конфигурация.

Избор на мултифункционална мебел – мебели за антре и коридор

Вече говорим за фокусната точка в антрето и коридора, именно за мебели за антрето, която е едновременно гардероб за антре, закачалка за антре, склад за обувки, има огледало, отделени за аксесоари.  Когато самата мебел има открита част е нещо отлично и практично.  Така че вместо да криете всичко, използвате система за отворено съхранение, която улеснява вземането на подходящата дреха за сезона и излизането навън. Едно от най-практичните решения за по-голямо коридорно пространство е с портманто за коридор. То включва в себе си многофункционалната насоченост, която се търси в тази зона. Фотографията показва оптимално ползване на антрето и коридора. В дясно от входната врата ви очаква със закачалка за коридор, а пред вас е модулно портманто, което чудесно допълва пространството.

Практични съвети за антре обзавеждане

https://www.pinterest.com/pin/39969515431419812/

Добавената компактна гардеробна част има място за всичко, това, за което не е време да се облича, но може да потрябва. Огледалото също е важно като за последен поглед преди да излезете независимо дали тръгвате на работа или на официална вечеря, дали отивате да спортувате или на кафе с приятели. В допълнителните чекмеджета ще можете да съхраните боя и четка за обувки, обувалка, и какво ли още не.

Изкуство в коридора

Нищо друго няма да произведе толкова силен ефект за сетивата, колкото дадено произведение на изкуството. Има хора, които предпочитат да сложат табелка с надпис с калиграфски надпис, който носи красиво и мъдро послание за всеки влизащ в къщата. Има хора, които избират специална картина за това пространство, или фотография в рамка, а има и такива, които поставят скулптурно изображение върху специално поставената масичка. Не е лошо и решението за тапет в коридора, който обаче трябва да изберете е много добро съчетание спрямо мебелите и цветовете в интериора. На снимката: долен шкаф, който осигурява възможност за съхранение на обувки, но и плот зона с декорация и осветление, над шкафа са фотографиите поставени в рамка.

Следване на стил в дизайна

Задължително е да постигнете правилно съчетание между отделните елементи в антрето и коридора. Най малко е добре да си пасват като стил. Хич няма да е добре да вземете страхотен гардероб за антре в съвременен дизайн и до него да поставите традиционен шкаф с множество детайли в оформлението му. Още повече ще трябва да се стремите да постигнете съчетание и с дизайна на другите помещения, които имат директна връзка с антрето и коридора.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap