Превърнете вашата малка всекидневна в уютно и просторно място | Creative Home

Превърнете вашата малка всекидневна в уютно и просторно място

Малките помещения също могат да изглеждат уютни и просторни ако изберете правилния дизайн. Като започнете от подредбата на мебелите и боядисването по интересен и нестандартен начин,  разположението на завесите и още много креативни идеи, които ще  накарат малката ви всекидневна да изглежда по-голяма, отколкото всъщност е.

Малкото помещение вече не е табу. И няма място за притеснение, нито за разочарование. Дори и най-тясната всекидневна може да очарова всеки, стига да осъществите някои от идеите, които ще ви предложим.

Едва ли ще знаете за този трик, но ако изберете дивани и фотьойли, които имат крака, ще се вижда по-голямата част от пода, което прави стаята да изглежда по-голяма. Тази идея може да се приложи във всеки хол, тъй като много дивани и фотьойли в класически стил са завършени с красиви струговани дървени крака.

Идеи за вашата малка всекидневна

Отворена стена

Ако искате да усилите усещането за пространство, оставете отворена стената зад дивана. По този начин помещението ще е по-светло и изглежда по-голямо, отколкото е действителност. Просторната всекидневна е винаги за предпочитане и ако знаете правилните трикове, може да останете очаровани от крайния резултат. Разбира се е необходимо да се доверите на професионалисти, за да избегнете излишни главоболия.

Изберете най-подходящия диван

Ако заложите на неутрален диван, вашата всекидневна ще изглежда по-голяма, но трябва и да запомните, че неутралният диван в никакъв случай не означава избор на обикновен дизайн. Заложете на стилове с красиви детайли, като извивки, копчета или ръбове, като по този начин ще добавите характер и стил към вашата малка всекидневна.

Създайте усещане за сплотеност и уют

Във вашата малка всекидневна е добре да заложите на цветове, които си подхождат и се сливат добре, когато става въпрос за мебели, аксесоари и цвят на стените.

По този начин дизайнът ви ще изглежда добре съчетан и нищо няма да стои твърде натруфено или не на място. Създаването на баланс между цветовете ще избегне появата на доминанти, които биха ви подразнили. Използвайте цветна боя и също така не пренебрегвайте ролята на цветята. Благодарение на цветната боя и красивите цветя ще допринесете усещане за свежест и живот.

Вграждане на мебелите

Ако не разполагате с място за съхранение на вашите мебели, помислете да ги вградите в стените. Вградените рафтове и шкафове спестяват много по-добре място от останалите. Изборът на масичка за кафе с отворена телена основа също ще направи пространството по-просторно.

Заложете на стенни лампи

В малкото помещение всяко място е ценно. И трябва така да съчетаете подредбата на мебелите, че да не изглежда натруфено, но и също да изглежда всекидневната ви просторна и свежа. Според дизайнери, изборът на стенни лампи спестява много място, както и подово пространство, което ще се заема от подовите лампи или странични маси и шкафчета с лампи.

Стенните лампи са идеалният избор, когато крайната цел е да създадете усещане за уют, блясък и комфорт.

Използвайте алтернативни мебели

Това, което никога не трябва да правите, ако вашата всекидневна е малка, е да я обзаведете с твърде много мебели. Вместо това заложете на диван, който е пропорционален на размера на пространството и ако все още имате нужда от повече места за сядане, използвайте табуретки. Те ще заемат много по-малко място от големите фотьойли и могат лесно да се местят.

Също така помислете и за многофункционални мебели като един от най-добрите  е разтегателния диван.  Така вие ще можете да настанявате във вашата всекидневна неочаквани гости. Изборът на мебели, които предлагат две приложения в едно, е чудесен начин вашата всекидневна да изглежда просторна и в същото време много удобна.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap