Превърнете вашата малка всекидневна в уютно и просторно място

Малките помещения също могат да изглеждат уютни и просторни ако изберете правилния дизайн. Като започнете от подредбата на мебелите и боядисването по интересен и нестандартен начин,  разположението на завесите и още много креативни идеи, които ще  накарат малката ви всекидневна да изглежда по-голяма, отколкото всъщност е.

Малкото помещение вече не е табу. И няма място за притеснение, нито за разочарование. Дори и най-тясната всекидневна може да очарова всеки, стига да осъществите някои от идеите, които ще ви предложим.

Едва ли ще знаете за този трик, но ако изберете дивани и фотьойли, които имат крака, ще се вижда по-голямата част от пода, което прави стаята да изглежда по-голяма. Тази идея може да се приложи във всеки хол, тъй като много дивани и фотьойли в класически стил са завършени с красиви струговани дървени крака.

Идеи за вашата малка всекидневна

Отворена стена

Ако искате да усилите усещането за пространство, оставете отворена стената зад дивана. По този начин помещението ще е по-светло и изглежда по-голямо, отколкото е действителност. Просторната всекидневна е винаги за предпочитане и ако знаете правилните трикове, може да останете очаровани от крайния резултат. Разбира се е необходимо да се доверите на професионалисти, за да избегнете излишни главоболия.

Изберете най-подходящия диван

Ако заложите на неутрален диван, вашата всекидневна ще изглежда по-голяма, но трябва и да запомните, че неутралният диван в никакъв случай не означава избор на обикновен дизайн. Заложете на стилове с красиви детайли, като извивки, копчета или ръбове, като по този начин ще добавите характер и стил към вашата малка всекидневна.

Създайте усещане за сплотеност и уют

Във вашата малка всекидневна е добре да заложите на цветове, които си подхождат и се сливат добре, когато става въпрос за мебели, аксесоари и цвят на стените.

По този начин дизайнът ви ще изглежда добре съчетан и нищо няма да стои твърде натруфено или не на място. Създаването на баланс между цветовете ще избегне появата на доминанти, които биха ви подразнили. Използвайте цветна боя и също така не пренебрегвайте ролята на цветята. Благодарение на цветната боя и красивите цветя ще допринесете усещане за свежест и живот.

Вграждане на мебелите

Ако не разполагате с място за съхранение на вашите мебели, помислете да ги вградите в стените. Вградените рафтове и шкафове спестяват много по-добре място от останалите. Изборът на масичка за кафе с отворена телена основа също ще направи пространството по-просторно.

Заложете на стенни лампи

В малкото помещение всяко място е ценно. И трябва така да съчетаете подредбата на мебелите, че да не изглежда натруфено, но и също да изглежда всекидневната ви просторна и свежа. Според дизайнери, изборът на стенни лампи спестява много място, както и подово пространство, което ще се заема от подовите лампи или странични маси и шкафчета с лампи.

Стенните лампи са идеалният избор, когато крайната цел е да създадете усещане за уют, блясък и комфорт.

Използвайте алтернативни мебели

Това, което никога не трябва да правите, ако вашата всекидневна е малка, е да я обзаведете с твърде много мебели. Вместо това заложете на диван, който е пропорционален на размера на пространството и ако все още имате нужда от повече места за сядане, използвайте табуретки. Те ще заемат много по-малко място от големите фотьойли и могат лесно да се местят.

Също така помислете и за многофункционални мебели като един от най-добрите  е разтегателния диван.  Така вие ще можете да настанявате във вашата всекидневна неочаквани гости. Изборът на мебели, които предлагат две приложения в едно, е чудесен начин вашата всекидневна да изглежда просторна и в същото време много удобна.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap