Как да пренесете красотата на природата във вашия дом | Creative Home

Как да пренесете красотата на природата във вашия дом

Красотата на природата е опияняваща. Прекарването на времето на открито може да бъде невероятно полезно за нашето здраве и благополучие. Така че не е изненада зашо много хора избират да внесат малко природа на закрито.

Идеален начин да се свържете отново с успокояващата атмосфера е като пренесете нотките на природата във вашия дом. Това ще ви донесе усещане за спокойствие, свежест и много положителна енергия.

Как да пренесете красотата на природата във вашия дом

От обзавеждане до декорации, има много начини да пренесете природата на закрито. Необходимо за целта е да включите естествени елементи във вашия интериорен дизайн, така че да можете да се насладите на предимствата на природата в уюта на вашия дом.

Естествени подове

Естествените подове, като тези от дърво, бамбук и корк, създават перфектната основа за вдъхновен от природата стил на интериорен дизайн. Различните текстури и естествени несъвършенства на дървото, например, перфектно допълват други естествени материали, внасяйки естествена красота и топлина във вашето пространство.

Естествени материали

В допълнение към естествените подове, използвайте естествени материали за вашето обзавеждане и декор. Мебелите от дърво, като масички за кафе и шкафове в хола, са очевиден избор. Акo добавите текстура и визуален интерес, можете да включите плетени мебели, предназначени за вътрешна употреба.

Каменните плотове в кухнята и откритите тухлени стени добавят естествена нотка. А килимите от сизал, органичните върхове и тъканите кошници правят красиви финални щрихи.

Растения

Растенията често се посочват като един от най-лесните начини да пренесем природата на закрито. Саксийни растения, билки и свежи цветя незабавно добавят освежаващо докосване на природата, а растенията, които виреят във влажна среда, са идеални за бани. И те не само придават свеж и красив вид. Известно е, че растенията намаляват стреса и тревожността и могат да намалят количеството на замърсителите във въздуха, като по този начин също така създават по-чист въздух във вашия дом.

Естествена цветова палитра

Цветовете, вдъхновени от природата, като светли земни тонове и различни нюанси на зелено и синьо, са най-добри за създаване на спокойно пространство. Бежовите стени, дървените подове и естествените аксесоари за дома, като килими от сизал, се съчетават красиво с вдъхновени от природата цветове като градински зелено или бледо синьо.

Естествена светлина

Много от нас прекарват голяма част от времето си на закрито, в изкуствено осветени и климатизирани стаи. Внасянето на естествена светлина във вашия дом не само ще озарява вашето пространство, но също така е известно, че има положителна връзка с нашите сетива. Може да подобри настроението ни и общото ни чувство за благополучие.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap