Пролетно подреждане вкъщи

Измислихме съчетанието пролетно подреждане като продължение на пролетното почистване. За много от нас има неща в дома, заради, които безпорядъкът се натрупва през годината. За щастие пролетното почистване и началото на пролетта са идеалната възможност да се справим с този безпорядък. Въпреки че може да имаме намерение да се отървем от нещата, може да се окаже трудно да постигнем толкова, колкото сме си представяли първоначално.

Преди да започнете пролетно подреждане

Когато се опитвате да се отървете от нещо, може да е полезно да се запитате защо това е трудно. Експертите идентифицират три основни причини за трудности при разчистването: емоционална връзка, финансови разходи и чувство за вина.

Когато не държим сметка за притежанията си, е трудно да разберем откъде да започнем с разчистването, тъй като можем да бъдем претоварени.Да се заемете с разчистването на дома си може да е предизвикателство, но ние сме тук, за да ви помогнем. Ето кои са предметите, с които може да ви е трудно да се разделите, а нашият специалист има някои идеи как да се справите с тях.

3 неща, които мразите да подреждате, но трябва

Тези неща са много повече от три, но избрахме тези три, които са свързани с експертната мисъл, че с тях имате най-силна емоционална връзка, дали сте повече пари за тях, или изпитвате известна вина ако трябва да ги махнете.

Пролетно подреждане вкъщи В HappyWoman, пролетната свежест идва в 7 стъпки.

Облекло

Дрехите често са определяни като основен фактор за прекомерното потребление на ресурси. Съветваме ви ако не сте сигурни как да започнете процеса на разчистване, да започнете с гардероба си. Вероятно дрехите ви са първият източник на безпорядък.

Хората често съхраняват дрехите много по-дълго, отколкото е необходимо. Поради тяхното натрупване и неспособността ни да си спомним какво притежаваме, объркването ни по отношение на това, кои неща ни подхождат, и склонността ни да купуваме неща, които никога не сме носили, гардеробите ни могат да станат доста хаотични.

Направете преглед на гардероба, вижте какво е вече овехтяло, скрийте зимните дрехи и оставете тези, които ще носите през топлите месеци.

Изобилие от играчки

Може да се твърди, че наличието на твърде много играчки може да допринесе за трудностите на детето да се съсредоточи. Родителите често са тези, които са най-засегнати от излишния безпорядък в домовете си; това отчасти се дължи на натрупването на играчки от децата им. Ако жилището ви е затрупано с твърде много играчки, е добре да се заемете с този проблем.

Експертите споменават, че е лесно да изгубим представа кои играчки са надраснали децата или с кои дори вече не играят, тъй като те се натрупват толкова бързо. Като цяло децата са доволни – и дори по-радостни – от намален брой вещи, стига да могат да запазят предметите, които наистина харесват и използват. Така че една съвместна работа по подреждане с тях, ще стане страхотен ден прекаран заедно.

Вижте методът КонМари за подреждане вкъщи

Детски рисунки

Да се освободите от бъркотията не означава непременно да изхвърлите всички емоционално натоварени предмети. Приберете тези, които имат най-голяма стойност, по стилен начин, например с контейнери с капак или пластмасови кутии за съхранение.

Пролетно подреждане вкъщи

Ако стената на детето е цялата в рисунки, може да говорите с малкия художник или художничка, които картини са важни, за да запазите тях на стената през новата година. Можете да измислите компромисни варианти да приберете някои, а други да оставите, или да направите картонена стена, на която да закачите рисунките и да ги преместите там където няма да създават бъркотия на стената.

За произведенията и рисунките, които са много скъпи на децата, а и на вас самите, можете да ги сложите в рамки, да ги подредите по начин, по-които те ще стоят много по-добре в стаята.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap