Секционен диван

Това, което днес наричаме секционен диван е много различна мебел сега, отколкото е била в ранните си дни. Тази мебел се появи в аристократичните домове през Викторианската епоха и е била конструирана със същото дърво и тапицерия като другите места за сядане в помещенията по това време.

Секционен диванПървоначално дизайнът е бил за мебел от две или повече части за сядане, които са били събрани заедно, за да образуват един дълъг диван; ъгловите модели не били все още използвани.

Секционен диван – разработен във Викторианската епоха

Днес се използва в модерни и съвременни интериори, в интериори с минималистичен дизайн.

Едва в началото на 1950 г. секционният диван наистина започна да се развива и става масов. Различни дизайнери са пионери в елегантния и нископрофилен външен вид, който съвременните дивани имат днес. Някои наблягат на минималистичен подход към дизайна със смели геометрични форми.

Един секционен диван направо отрича нуждата от допълнителни столове и двойни седалки в стаята и предлагаха голяма непрекъсната линия от места за сядане. Развитието на формата допринася за развитието на ъглов диван – какво е другото име на секционния модел.

5 ползи от секционен диван

Максимално място за сядане

Когато имате ограничено пространство, подходящата секционна композиция може да ви помогне да увеличите максимално възможностите си за сядане. Когато нямате достатъчно място както за диван, така и за кушетка, секционната визия е фантастична алтернатива. Тъй като разполагат с дълга, непрекъсната възглавница, много членове на семейството могат да седят един до друг. Добавянето на ъглова седалка използва място, което иначе е заето от странична маса.

Комфорт при излежаване

Много секционни дивани разполагат с шезлонг в единия край. Това многофункционално допълнение към дивана може да побере няколко седнали гости, но също така може да ви осигури много удобно място за лягане и почивка след дълъг ден.

Визуален аспект

Секционните дивани добавят допълнителен визуален ефект, защото формата им е впечатляваща.

Настаняване на гости с нощувка

Има секционни дивани, които се превръщат в легло за нощувка, така че ако се наложи да настаните гости, няма за какво да се притеснявате. Ако искате такъв модел обаче, ще трябва изрично да питате предварително за тази функция.

Създавате непринудено и приветливо пространство

По някаква причина секционните дивани се чувстват по-уютни и по-привлекателни от другите дивани. Когато искате стая, в която цялото семейство да се събира и да прекарва вечерите си, секционният диван определено е правилният начин.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap