Смяна на матрака

Кога е време за смяна на матрака? Може сами да не го забелязвате, но понякога се налага да си го признаете, че сте спали на един и същи матрак твърде дълго. Страдате ли от безсънни нощи, болки в гърба, странна миризма в спалнята? Тогава може да са признаци, че е време да смените матрака.

Разбира се, че всичко през деня е по-добре, когато сте имали добър сън. Една от най-честите причини за лош сън е лошият и стар матрак. И все пак повечето хора спят твърде дълго на него без да се замислят. Ако разпознаете знаците по-долу, може би е крайно време да смените матрака си.

На колко години е вашият матрак?

Първо проверете със себе си на колко години всъщност е вашият матрак. Ако са минали повече от десет години, откакто сте го купили, вашият матрак наистина има нужда от смяна. Това, което се препоръчва като нормална възраст за матрака е седем години. Следователно десет години на един и същи матрак е максимумът, който можете да постигнете.

Сигнали за смяна на матрака

Често ли се събуждате с изтръпнали ръце или крака? Това може да е знак, че вашият матрак се нуждае от подмяна. Изглежда съвсем естествено, ако понякога се събудите с изтръпнали крак или ръка в леглото си, но всъщност изобщо не е така. Честата ситуация на изтръпнали части на тялото показва, че окачването на вашия матрак вече не е добро. За да проверите дали вашият матрак все още има достатъчно пружина, трябва да натиснете за кратко матрака с ръка. Ако не усетите добро съпротивление, тогава пружинирането е изчезнало и е най-добре да потърсите нов матрак.

Петна или неприятна миризма

Вашият матрак има петна или неприятна миризма? Това е знак, че трябва незабавно да отидете до магазина за легла. С годините много бактерии, прах и телесни течности се натрупват в един матрак и това не е много успокояващо. Особено важи това, ако сметне с времето на живот на матрака.

Безсънни нощи

Партньорът ви непрекъснато се мята насам-натам до вас и това ви събужда? Тогава това също означава, че вашият матрак е загубил от способностите си. Добрият матрак трябва да предлага достатъчно стабилност, така че да останете заспали, когато партньорът ви се обръща в леглото.

Болка в гърба

И накрая, болката в гърба също е разпознаваем знак, когато матракът ви е на края на живота си. Вашата възглавница и матрак са много определящи за позата ви през нощта. Ако те не са ви удобни, ще го усетите веднага на следващата сутрин. Ако нямате други видими причини за болките в гърба, тогава може да се замислите дали проблемът не идва от матрака.

С тази статия не ви караме за незабавна смяна на матрака, но да направите проверка дали нещата са добре за вас. Ако имате проблеми, които са породени от стар и непригоден матрак, тази стъпка ще ви помогне да ги решите. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap