Таван на банята на Хънтър Дъглас: Всичко, което трябва да знаете

Таванът на банята е една от най-пренебрегваните части на дома.

Причината за това е, че често се разглежда като част от дома ви, която изисква поддръжка. Въпреки това, ако се грижите за тавана на банята си, това може да направи огромна разлика в цялостното усещане и вид на вашето пространство. Тази статия ще ви научи на всичко, което трябва да знаете, за да украсите тавана на банята си. От различните видове материали, използвани в таваните за баня, до това как да изберете перфектния цвят, това ръководство съдържа всички ресурси и информация, които трябва да знаете за тавана на банята.

Как да изберем таван за баня?

Избора на таван  е изключително важен, за визията, устойчивостта на банята. Можете да избирате между много видове, като добре трябва да се запознаете с плюсовете и минусите на всеки вид.

Таван на банята на Хънтър Дъглас: Всичко, което трябва да знаете
Баня

Измазан и боядисан таван

Един от стандартните варианти е измазан и боядисан таван. Плюс на този тип тавани е цената, която е сравнително ниска, както и това,че е след като е измазан сами можете да го боядисате. При малка баня цената варира между 100 – 200лв. за измазване, материали и труд. Цената на боята се изчислява спрямо размерите на тавана. Минусите на измазаният и боядисан таван са ,че не са защитени от наводняване и често мухлясват и се нуждаят от освежаване.

Таван на банята на Хънтър Дъглас: Всичко, което трябва да знаете
Баня

Окачени тавани за баня

Окачените тавани за баня са една добра алтернатива спрямо измазаните тавани. Те имат доста плюсове, като това, че с тях успешно могат да прикрият тръби, петна и други недостатъци. Те са бързи, лесни за монтаж, като цапат, толкова много, като измазаните тавани. Естествено обаче, като всяко нещо те крият известни минуси, които ще разгледаме.

Таван на банята на Хънтър Дъглас: Всичко, което трябва да знаете
Баня
Таван на банята на Хънтър Дъглас: Всичко, което трябва да знаете
Баня

Ламелни PVC окачени тавани

Ламелните окачени тавани доста приличат на таваните тип Хънтър Дъглас, като имат някои разлики. Например монтажа на този вид тавани е по – лесен, тъй като ламелите се закачат един към друг чрез щракване. Също така, те в сравнение с таваните Хънтър Дъглас са по – евтини и достъпни. Цената им при малка баня може да варира от 200 до 350 лв.

Окачен таван с гипсокартон

При избора на материали, за такъв вид таван, винаги избирайте висококачествен, водоустойчив гипсокартон. Съветваме ви, да изберете добър професионалист, който да извърши закачането на носещите профили, за да се избегнат проблеми в последствие. Тук цената зависи от изборът на материал, като може да варира от 200 – 350 лв. 

Растерен окачен таван

Растерните тавани се произвеждат от плоскости от натурални материали. Такива могат да бъдат глина, скорбяла,перилит и др. Създава се от скрито  носещо тяло, и едно видимо тяло. Най-често предлаганите цветове са бяло , огледално или хромиран мат. Този тип тавани добре защитава от влага. Тук отново цената е на базата на материалите, като приблизителната цена е между 200 – 250лв.

Ламелен окачен таван (тип Хънтър Дъглас)

Време е, да ви разкажем и за таваните тип Хънтър Дъглас. Този тип тавани са изключително популярни. Наименованието им “ Хънтър Дъглас “ идва от името на немският производител на “ Хънтър Дъглас”. Тези тавани представляват дълги и тесни лайсни, които се закачат на определено разстояние една от друга. Тяхната устойчивост е доказана във времето, и са идеално попълнение в банята. Могат да бъдат изработени от метал, дърво, текстил и др. Този тип тавани е подходящ не само за банята, а и за безброй други помещения. Той позволява лесен монтаж на вентилация и осветление,а също така е и доста добър в предпазването от влагата, заради водоустойчивостта си. “ Хънтър Дъглас “  са лесни за почистване и се изработват от материал лесен за рециклиране. Според размерите на тавана и избора на материали тези тавани могат да държат цени между 400 – 900 лв. Недостатъците са високата цена, изключително труден демонтаж, който трябва да бъде извършен от професионалист. 

Нужни материали и инструменти 

Подготвили сме ви списък с нужните материали и инструменти, ако желаете да притежавате таван тип “ Хънтър Дъглас” : 

  • На първо място слагаме ламелите ;
  • “П”  образен профил към, който се закачат ламелите ;
  • Окачвателни тела ; 
  • Дюбели ; 
  • Чук ;
  • Клещи ;
  • Перфоратор подходящ за дюбелите ;

Материали за таван Хънтър Дъглас :

Таван на банята на Хънтър Дъглас: Всичко, което трябва да знаете

Монтаж на таван за баня Хънтър Дъглас:

Огледален Хънтър Дъглас.

Hunter Douglas ceiling – Bulgaria

Хънтър Дъглас с перфорирани ламели:

Таван за баня Хънтър Дъглас цена:

Тук може да откриете базови цени, за тавани тип “ Хънтър Дъглас”

Надяваме се, този пост да е бил полезен за вас. Още полезни съвети за баня, можете да намерите в нашият блог!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap