Не изхвърляйте тези неща – използвайте ги

Във всеки дом почти сигурно има няколко неща, които бихте могли да използвате отново и дори по-добре. Не само, че преизползването на предмети в дома ви  е екологично и добро за околната среда, но и ще ви спести пари в дългосрочен план. Ето общи неща в дома ви, които винаги трябва да използвате отново.

Стъклени буркани и бутилки

Стъклените буркани и бутилки са един от най-лесните за употреба предмети. Помислете за бурканите със сос за паста, буркани с кисели краставички, буркани за конфитюр, бутилки за напитки, бутилки за вино и др.

Един път използвани, след това те се превръщат в контейнери, които могат да се използват повторно за съхранение на билки, за вази за цветя, за стъклени изделия, буркани за консервиране. съдове за размножаване на стайни растения и много други.

Това, което трябва да направите преди повторното им използване е да ги дезинфекцирате добре и да оставите миризмата от предишната употреба да изчезне.

Пластмасови контейнери за храна

Пластмасовите контейнери за храна, които се продават в магазините за домашни потреби, не са само за еднократно ползване. Трябва им само добро измиване и тези контейнери за храна за вкъщи могат да послужат като нови контейнери за обяд на крака, саксии за растения, контейнери за приготвяне на храна, кутии за подаръци и др.

Не изхвърляйте тези неща - използвайте ги

Хартиени торби

Тъй като светът започва колективно да се измества от пластмасите за еднократна употреба, хартиените торбички се превръщат в основен елемент в много магазини за хранителни стоки и супермаркети в цялата страна. Докато тези торбички могат да бъдат рециклирани след употреба, те лесно могат да бъдат спасени и преработени, независимо от тяхното състояние!

Хартиените торбички, които все още са непокътнати и функционални, могат да се използват повторно като торбички за подаръци по Коледа и за рождени дни (можете дори да получите хитър и да добавите лично докосване, използвайки боя или маркери), за опаковане на обяд или дори за събиране на други рециклируеми материали като кутии и бутилки.

Дървени палети

Дървените палети имат толкова много потенциални приложения, че е срамота да ги изхвърлите. Пренасочете дървен палет, като го използвате, за да създадете мебели за вътрешен двор, вертикална растителна стена, лавица за книги, масичка за кафе и много други. Дори и да не са особено удобни, има много лесни за следване уроци и идеи за преправяне на палети, които са на разположение, за да ви вдъхновят и да ви насочат през процеса.

Не изхвърляйте тези неща - използвайте ги

А как да направите легло от палети, вижте тук!

Дървени мебели

Подобно на дървени палети, дървените мебели могат лесно да бъдат преустроени по много начини. За разлика от мебелите, направени от композитни или MDF материали, дървените мебели могат да бъдат възстановени от почти всяко състояние, като се използва малко ноу-хау. Когато всичко друго се провали, леко шлайфане и свеж слой боя могат да направят чудеса за стара мебел. Най-хубавото е, че обикновено не струва толкова много, просто отнема известно време и отдаденост.

Това са само няколко неща, които можете да използвате от вкъщи, за да направите други неща. Нужно да е да проявите креативност и наистина да имате нужда от това, което ще направите.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap