Украса за стена – идеи, изкуство, трансформация

Има десетки начини да подходите към търсената украса за стена.  Почти всичко може да бъде стенно изкуство, от керамични чинии през шапки до музикални инструменти, стари рамки на прозорци, и да… истинско живописно изкуство. Следващите редове са изпълнени със съвети за стенната украса в дома и как да я превърнете в идеален декор без значение от помещението.

Плаваща рамка или две залепени рамки

Имате чудесна картина на стена, в сравнително малък размер. Можете да увеличите ефекта като поставите още една външна плаваща рамка около самото произведение. Тя трябва да бъде в същия цвят като тази на картината.

По смелите не се спират на плаваща рамка, но направо залепват две рамки заедно като решение на общия проблем на малкото по размер изкуство. Влагането на една рамка в друга води до по-едро, по-скъпо изглеждащо парче, което придава повече присъствие на любима снимка или малката картина. Отново важи правилото за две еднакви рамки една в друга. Ако те са умишлено състарени, това също придава отличен ефект.

Бохо-шик трик със силует

Особено старите картини може да се превръщат в персонализирана тема, когато върху мрачен натюрморт с с цветя надничат се постави силуетна рамка, която е поставена на повърхността. Ако силуетът е лице, през него ще се виждат цветята; ако е тяло, отново от него сякаш ще избуят цветята. Същото важи и с пейзаж или с картина във фигуративен стил. Така остарялото, ултра традиционно изкуство оживява в бохо-шик стил.

Вместо образ – думи

Има хора, които обичат посланията пред образите. Вместо картина в рамка на стената, те може да изберат да поставят някаква сентенция или мъдрост на стената, окачена в рамка. Особено популярни са такива решения в коридора или антрето, където посрещате гостите си. Отново има още по смело решение: художник да нарисува думите върху стара картина с пейзаж, или върху фотография. Внимавайте обаче, това решение изисква много голямо майсторство.

Украса за стена – идеи, изкуство, трансформация

Оцветете рамката или я украсете

Този пример демонстрира как промяната на елементите около картината може да ѝ придаде изцяло нов облик. Силата на боята никога не пропуска да трансформира дори и най-обикновените предмети. Всяка остаряла рамка, изглежда съвсем различно, след като получи слой лъскава бяла боя.

Новобоядисана рамка върши много по-добра работа като украса за стена и представяне на даден пейзаж, натюрморт, актова живопис. Следващият път, когато попаднете на произведение на изкуството, което изглежда остаряло, представете си го с различна рамка. Това може би е всичко, от което се нуждае то, за да го върнете към живот.

Друго решение свързано с рамката, може да бъде свързано с добавянето на метални части по нейните ъгли. Това може да го свърши всеки сръчен майстор за нула време. Трябва обаче добре да съчетаете цвета на рамката и цвета на добавената метална част.

Търсете симетрия

Нормално е да искате да сложите повече от едно произведения на изкуството на стената. Този вариант също си има своите правила. Окачените произведения на изкуството създават усещане за ред с чисти, прецизни линии. Особено ако показвате много произведения на изкуството с подобен размер, тогава се търси подредба и съвпадение на линиите на рамките. Ако сложите две картини в близост една до друга и едната е по-високо от другата, тогава ще се получи дисонанс като визия. Съвсем друго е обаче, ако тематично наредите няколко картини една до друг, образуващи обща концепция според избраната тема. Така пречката ще се превърне в предимство.

Украса за стена – идеи, изкуство, трансформация

Източник: https://www.pinterest.com/pin/731975745698536649/

Макар темата на тази статия да бе украса за стена, ние наблегнахме на тази украса, която е свързана с образите от картини и фотографии, поставени в техните рамки. В съвременния дом има най-различни украси за стени, които са далеч от традицията на картините, но хората с вродено усещане за естетика знаят, че нищо не може да замени като въздействие едно живописно платно или фотография поставена в рамка. Очаквайте следващите статии, които ще засягат темата за изкуството в дома и как най-добре то да бъде поставяно. 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap