Умни идеи за съхранение във вашата кухня – удобство и функционалност

Трябва да бъдете много внимателни, когато обзавеждате вашата кухня, а тези умни идеи за съхранение ще ви помогнат. Едно от помещенията, които се използва най-често трябва да бъде функционално, но в същото време практично и уютно.

Нуждаете се от внимателно планирано пространство, което да отговаря на ежедневните ви нужди в модерния традиционен стил, който обичате. Вземете пример от това невероятно преобразяване и приложете тези идеи за съхранение в кухнята за елегантно и организирано пространство.

Умни идеи за съхранение във вашата кухня

 

Проектирайте място за съхранение според вашите нужди

Един от ключовете към успеха в преобразяването на кухнята е приспособяването на шкафовете и чекмеджетата към конкретни елементи, които се нуждаят от съхранение. След като решите естетически какво искате, прегледайте всички чекмеджета и шкафове и изберете какво ще запазите във всяко едно от тях.

Разширете шкафовете, за да запълните цялото свободно пространство

Премахването на преградите ще ви позволи да разширите шкафовете от плота чак до тавана. Въпреки че горните шкафове са по-трудни за достигане, поставете там неща, които не използвате толкова много. Това ще увеличи мястото ви за съхранение.

Изберете чекмеджета вместо шкафове

Въпреки че шкафовете могат да бъдат ефективно решение за обемисти предмети, чекмеджетата са по-добри за увеличаване на използваемото пространство и засилване на организацията.

Използвайте всеки сантиметър

Никое пространство не е твърде малко за работа в допълнително кухненско помещение. Разширете кухненския остров, за да поберете електрическия контакт. Изберете сгъваема табуретка, благодарение на която може да достигате до горните шкафове.

Включете плъзгаща се тава за малки уреди

Изберете отворено кътче с плъзгаща се тава, в която да поместите вашата кафемашина и тостер.

Система за изтегляне

Съдовете за готвене и сухите продукти могат лесно да се разбъркат и да са трудни за намиране в големите шкафове. И това определено може да се окаже проблем, който да попречи на вашата работа, както и да отнеме от времето ви.

За да оползотворите пространството, добавете система за изтегляне, която се плъзга напълно извън шкафа и настрани за лесно извличане на предмети отзад. Може би това ще ви се стори скъпа инвестиция, но функционалността ще оправдае вложените средства.

 

Включете вградено съхранение за подправки

Опростете съхранението на подправки с вградена стойка близо до мястото за готвене. Персонализирайте височината и ширината на рафтовете, за да пасват идеално на колекцията от стъклени буркани. Месинговите релси помагат да се запазят подправките на място.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap