Фуксия – цветето, което трябва да присъства във всеки дом | Creative Home

Фуксия – цветето, което трябва да присъства във всеки дом

Фуксия – идеалното растение за висящи кошници в регионите с умерен климат. Техните цветни цветя цъфтят от пролетта до есента и носят много опрашители във вашата градина. Тези чувствителни към замръзване многогодишни растения често се отглеждат като едногодишни или презимуват на закрито в по-студените райони.

Тъй като фуксиите имат доста специфични изисквания по отношение на светлина, напояване и високи нива на влажност, те не са непременно най-добрият вариант за стайни растения. Но в определени закрити пространства (като влажни бани) може да бъдат избрани за декор.

Как да отглеждаме фуксия на закрито

 

Слънчева светлина

Ще искате да избегнете поставянето на вашата фуксия пред най-слънчевите прозорци на вашия дом. Твърде много пряка слънчева светлина може да доведе до прекалено крак растеж, да изгори листата на растението и цветята ще изсъхнат и ще окапят.

 

Температура и влажност

Едно от основните предизвикателства при отглеждането на фуксии на закрито е правилният климат. Те виреят при меки, влажни температури. Ако в дома ви е твърде горещо, се наблюдава слаб растеж. В прекалено сухи домове има вероятност от падане на листа и пъпки и евентуална смърт.

Фуксия – цветето, което трябва да присъства във всеки дом

Източник:https://i.pinimg.com/736x/df/02/15/df0215433887dac559624429f5018590–fuchsia-batik.jpg

Поливане

Ключов елемент за успеха на отглеждането на фуксии на закрито е да се уверите, че средата за саксии остава подходящо и постоянно влажна. Като цяло, на колкото повече топлина и светлина е подложена фуксията, толкова по-внимателни ще трябва да бъдете при поливането. Ако корените изсъхнат напълно, това бързо води до увисване и евентуална смърт на растението. Въпреки това, мокри, прекалено влажни условия могат да доведат до гниене на корените, така че внимавайте да не прекалите с вода.

 

Циркулация на въздуха

Въпреки че фуксиите не обичат места с течения, ако вентилацията в дома ви е лоша, това увеличава вероятността от проблеми с вредители като листни въшки или брашнести червеи. Не се колебайте и дайте шанс на това красиво растение да бъде част от вашия декор на дома.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap