Фън Шуй всекидневна: В полза за вашето благосъстояние | Creative Home

Фън Шуй всекидневна: В полза за вашето благосъстояние

Вярвате или не, средата, в която живеете има пряко въздействие върху цялостното ви благосъстояние. Поради тази причина създаването на дом, в който се чувствате спокойни и винаги в добро настроение, е от ключово значение. И какво по-добро място да започнете от приемането на някои основни фън шуй съвети за всекидневната, които днес сме избрали да споделим с вас.

Древната китайска практика се фокусира върху Ци, сила на положителност, която корелира с начина, по който обектите са подредени в пространството. От това, че задната част на дивана ви в хола не е обърната към входа до подреждането на мебели около камината, има лесни указания за фън шуй, които да помогнат на вашето пространство да изглежда много по-добре и разбира се да се чувствате благоприятно във вашия дом.

Стъпки за създаване на Фън Шуй всекидневна

Почистете помещението

Разчистването на пространството е първата и най-важна стъпка. Всекидневната е особено важна, защото е една от по-обществените зони в дома. За разлика от спалнята или кухнята, във всекидневната вие посрещате вашите гости и прекарвате повече време с цялото семейство. Има различни техники за изчистване на пространството, които можете да използвате като почистване с етерични масла, които са особено полезни за здравето на човек.

Време за свежест – проветрете вашата всекидневна

Един много лесен и бърз начин за освежаване на пространството е като отворите всички прозорци във вашата всекидневна и оставете така помещението за около девет минути. Чистият въздух е особено полезен за вас и влияе на вашето настроение. Може би се питате защо точно 9 минути, а не половин или един час? Девет е най-благоприятното число във Фън Шуй.

Това позволява всяка стара и остаряла енергия да напусне и да освободи място за нова. И докато го правите, почистете прозорците. Използвайте нетоксичен почистващ препарат за стъкло или просто обикновен оцет и вода.

Време е да се направи ревизия на вещите

Знаете, че въпреки че вещите са невъодушевени предмети, те носят своята добра или негативна енергия. Затова ако искате всичко да е както трябва, ще ви се наложи да направите леко разчистване и да се отървете от старите вещи, които влияят неблагоприятно на вас. Целият безпорядък в дома ви отразява преумората, стреса и забързаната заетост на вашето ежедневие.

Ще разберете дали всекидневната се нуждае от основен ремонт или има нужда само от леко подреждане. Разберете какво е подходящо за вас и освободете малко пространство. Не забравяйте, че не всеки ъгъл трябва да бъде запълнен. И дори помещението би изглеждало доста натруфено, а не това е крайната цел, нали?

Баланс на петте елемента

Петте елемента са даоистка система, която използва циклите на природата, за да информира и балансира нашето здраве и благополучие. Петте елемента са земя, метал, вода, дърво и огън.

Лесен начин да създадете Фън Шуй всекидневна е да включите нещо от всеки от петте елемента във вашето пространство.

Затова е нужно да знаете, че:

– Земята е със земно кафяви, оранжеви, жълти цветове и плоски, квадратни форми.

– Металът е бял, сив, металически цветове и сферични, кръгли форми.

– Водата е черна, с много тъмносини цветове и извити, вълнообразни форми.

– Дървесината е със сини, зелени цветове и правоъгълни, колонни форми.

– Огънят е огнен, червени цветове и триъгълни форми.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap