Фън Шуй всекидневна: В полза за вашето благосъстояние

Вярвате или не, средата, в която живеете има пряко въздействие върху цялостното ви благосъстояние. Поради тази причина създаването на дом, в който се чувствате спокойни и винаги в добро настроение, е от ключово значение. И какво по-добро място да започнете от приемането на някои основни фън шуй съвети за всекидневната, които днес сме избрали да споделим с вас.

Древната китайска практика се фокусира върху Ци, сила на положителност, която корелира с начина, по който обектите са подредени в пространството. От това, че задната част на дивана ви в хола не е обърната към входа до подреждането на мебели около камината, има лесни указания за фън шуй, които да помогнат на вашето пространство да изглежда много по-добре и разбира се да се чувствате благоприятно във вашия дом.

Стъпки за създаване на Фън Шуй всекидневна

Почистете помещението

Разчистването на пространството е първата и най-важна стъпка. Всекидневната е особено важна, защото е една от по-обществените зони в дома. За разлика от спалнята или кухнята, във всекидневната вие посрещате вашите гости и прекарвате повече време с цялото семейство. Има различни техники за изчистване на пространството, които можете да използвате като почистване с етерични масла, които са особено полезни за здравето на човек.

Време за свежест – проветрете вашата всекидневна

Един много лесен и бърз начин за освежаване на пространството е като отворите всички прозорци във вашата всекидневна и оставете така помещението за около девет минути. Чистият въздух е особено полезен за вас и влияе на вашето настроение. Може би се питате защо точно 9 минути, а не половин или един час? Девет е най-благоприятното число във Фън Шуй.

Това позволява всяка стара и остаряла енергия да напусне и да освободи място за нова. И докато го правите, почистете прозорците. Използвайте нетоксичен почистващ препарат за стъкло или просто обикновен оцет и вода.

Време е да се направи ревизия на вещите

Знаете, че въпреки че вещите са невъодушевени предмети, те носят своята добра или негативна енергия. Затова ако искате всичко да е както трябва, ще ви се наложи да направите леко разчистване и да се отървете от старите вещи, които влияят неблагоприятно на вас. Целият безпорядък в дома ви отразява преумората, стреса и забързаната заетост на вашето ежедневие.

Ще разберете дали всекидневната се нуждае от основен ремонт или има нужда само от леко подреждане. Разберете какво е подходящо за вас и освободете малко пространство. Не забравяйте, че не всеки ъгъл трябва да бъде запълнен. И дори помещението би изглеждало доста натруфено, а не това е крайната цел, нали?

Баланс на петте елемента

Петте елемента са даоистка система, която използва циклите на природата, за да информира и балансира нашето здраве и благополучие. Петте елемента са земя, метал, вода, дърво и огън.

Лесен начин да създадете Фън Шуй всекидневна е да включите нещо от всеки от петте елемента във вашето пространство.

Затова е нужно да знаете, че:

– Земята е със земно кафяви, оранжеви, жълти цветове и плоски, квадратни форми.

– Металът е бял, сив, металически цветове и сферични, кръгли форми.

– Водата е черна, с много тъмносини цветове и извити, вълнообразни форми.

– Дървесината е със сини, зелени цветове и правоъгълни, колонни форми.

– Огънят е огнен, червени цветове и триъгълни форми.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.1 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap