Фън Шуй в градината – щастие и хармония според посоките Изток, Запад, Север и Юг

Фън Шуй градината е от изключително значение за вашия дом. Правилният Фън Шуй в градината носи късмет и благоденствие на хората в дома, грижи се за тяхното настроение и за хармоничните им отношения. Днес ще ви представим полезни Фън Шуй съвети за градината.

Фън Шуй, също и като Фън Шуей е псевдонаучна традиционна практика, произлизаща от Древен Китай, според която се хармонизира енергията Ци, система на естетиката, която се смята, че използва законите на Небето (китайска астрономия) и Земята за подобряване на личния живот с положителна Ци енергия.

С Фън Шуй могат да се избират благоприятни места за живеене или се правят промени, които да подобрят дадено място и с това живота на хората. С помощта на Фън Шуй може да се избира място за строеж на жилища и на цели селища, може да се планира интериора и екстериора на сградите, може да се определя предназначението на стаите, могат да се решават проблеми на градоустройството и инфраструктурата.

Север

Тази част от вашата градина е фокусирана предимно върху енергиите, свързани с вашия път в живота, включително вашата кариера. Комбинирането на камък и вода в северната част на вашето пространство може да създаде спокойствие. По-тъмните цветове, като наситено синьо или черно, са важни тук – орнаменти като жаби, риби и костенурки са страхотно допълнение към комбинацията от вашата градина.

Североизток

 Прилежаща към вашия алпинеум, Фън Шуй градината е чудесно допълнение, ако искате наистина да проучите потенциала на вашето пространство и да създадете място, в което да се чувствате спокойни. Североизточната част на вашата градина е свързана с личностно и духовно израстване – чудесно място за почивка и обмисляне на нещата.

Декорация от камъчета, набраздени в гладка вълнообразна шарка, ви водят през пространството между красиви цветя в саксии. Поставете и пейка за четене, която е идеалното място за съзерцание във вашата градина – изградете и ориентирайте вашето дзен пространство около вашите външни мебели, за да направите това място да се чувства възможно най-интегрирано с природата.

Изток

Източната част на вашата градина е фокус на енергия, свързана със здравето и дълголетието. Естествено, растежът е ценен тук – изборът на правилните растения е задължителен. Бамбукът и декоративните дървета осигуряват мащаб и структура, а ябълката и черешата също са подходящи. За баланс може да се използват цветята като люляк, хортензия и хризантеми, за да акцентирате и направите пространството още по-свежо и красиво.

Драконов орнамент от сложен метал също може да осигури привлекателна и привличаща вниманието фокусна точка сред тази наскоро зелена граница.

Югоизток

На югоизток градината ви трябва да бъде доминирана от дърво и вода. Символ на изобилието и богатството, водният фонтан е чудесно допълнение. Обградете с ниско растящи цветя и ароматни билки за естествено, изобилно усещане. Добавете златни камбани към водата, за да насърчите парите и изобилието – казва се, че носят особен късмет. Дървените орнаменти са приятен аксесоар към тази характеристика – жабите, костенурките, рибите и жабите се смятат за талисмани на просперитет.

Юг

Може да не е на първо място в списъка с приоритети на всеки, но славата, успехът и признанието са доминиращите енергии в южната част на вашата градина. По подходящ начин тази зона трябва да бъде енергийно пространство и с огъня като ключов елемент няма по-добро място за барбекю, за да се възползвате максимално от слънцето. Живи растения – жълти, червени и портокали – допълват идеално това усещане.

Югозапад

Фокусът тук е любовта, взаимоотношенията и мира. Заобиколен от червени, розови, оранжеви и жълти цветове, югозападът е вашето социално пространство. Той е идеален за вътрешен двор или тераса, допълнен със семпъл и елегантен комплект външни мебели за хранене и забавление на гости – добавете стилен конзолен чадър за полезност през целия сезон. Достъпът до всеки ключов аспект на вашата градина трябва да започва от югозападния ъгъл, позволявайки на вашите гости лесно да се наслаждават и да се отпуснат във вашето пространство.

Запад

Ако искате да използвате външното си пространство, за да станете по-активни, западът е мястото, откъдето трябва да започнете. Страхотно място за игра на децата, то също е дълбоко свързано с нови проекти, удоволствия и хобита – особено тези, които са тясно свързани с релаксация, като йога.

Северозапад

Далеч на северозапад, не забравяйте да създадете отворен план и опростено социална зона за сядане. Това кътче от вашата градина е свързано с енергии, свързани с нови начала, работа в мрежа и срещи със свежи лица – така че е идеалното място да посрещнете важни посетители в дома си и да ги опознаете малко по-добре.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap