Фън Шуй спалня: Подходящи цветове за спалня според Фън Шуй

Според фън шуй всеки цвят е израз на 5 фън шуй елемента – дърво, вода, метал, земя и огън. Всеки елемент диктува или управлява определена област във вашата къща въз основа на Bagua.  За тези от вас, които не знаят, Багуа или Пакуа са набор от осем символа, произхождащи от Китай, използвани в даоистката космология за представяне на основните принципи на реалността, разглеждани като набор от осем взаимосвързани понятия.

Изборът, който правите по отношение на цвета, трябва да се фокусира не само върху подхранването, но и върху укрепването на елемента на фън шуй в зоната, която възнамерявате да декорирате.

Най-важното нещо, което трябва да знаете, когато изберете фън шуй модел за спалнята, е да заложите на цветове, които правят стаята ви спокойна, сигурна и безопасна. Вашият избор на цвят трябва да е подходящ за релаксация. Някои цветове като кремави, бели, пастелни или дори приглушени подобряват съня и намалят стреса.

Подходящи цветове за спалня според Фън Шуй

Червено

Ако имате нужда от повече страст в спалнята си, няма по-добър цвят, който да ви помогне да постигнете това от червеното. Можете да използвате червено в килимите или декора на вашата спалня. Основното правило с червеното е да постигнете някаква форма на баланс, за да създадете подходящото количество емоционална и романтична енергия. Твърде много червено може да създаде грешно впечатление.

Оранжево

Оранжевото е огнен елемент според фън шуй. Това означава социална и оптимистична среда. Този фън шуй цвят е чудесна алтернатива на червеното, ако смятате, че червеното е твърде наситено за вашата спалня. Фактът, че оранжевото е социален цвят, го прави подходящ за необвързани. С него можете да се насладите на енергични чатове и страхотна компания. Оранжевото ни напомня на лятото и се грижи за доброто настроение.

Използвайте го както за спалнята, така и за всекидневната.

Лилаво

Според фън шуй лилавото е огнен елемент. Той е благороден, кралски и мистериозен. Поради високата му вибрация, трябва да използвате лилаво в умерени количества. В спалнята си избягвайте да боядисвате стените в лилаво. Вместо това го използвайте в декора. Ако желаете да нарисувате лилаво по стените си, направете го в стаята си за медитация.

Розово

Носи със себе си нежно, любящо и успокояващо усещане. Тъй като розовото е цвят на любовта, препоръчително е да го използвате, за да смекчите енергиите на вашите пространства. Деликатната и нежна природа на розовото означава, че то успокоява жителите, което го прави чудесен избор за цвят на спалнята.

Жълто

Според Фън Шуй жълтото е елементът земя и огън. Това прави пространството като вашата спалня уютно. Светложълтият тон е отличен избор за спалнята. Може да изберете жълтия цвят и за кухнята.

Зелено

Според Фън Шуй зеленото е дървесен елемент. Представлява здраве, растеж и жизненост. Това е цветът за подмладяване, обновена енергия и ренесанс. Със зеленото вие се наслаждавате на лечебната енергия на природата, което означава, че отлично балансира цялото ви тяло. Ако искате да увеличите максимално енергийните ефекти на Фън Шуй, трябва да приложите различни зелени нюанси в различни части на къщата си.

Бяло

Във Фън Шуй бялото е метален елемент. Представлява свежест, невинност и ново начало. Ако искате цвят, който ви кара да се чувствате дълбоко удовлетворени, трябва да помислите за бяло. Можете да използвате белия цвят във всички стаи на вашия дом, включително спалнята.

Сиво

Този цвят е метален елемент. Той се отличава с неутрален, отделен и ясен ефект. Много хора го смятат за луксозен, изтънчен или скучен цвят. Ако го използвате по подходящ начин, той носи красиви енергии във всяко пространство.

Син

Синьото е воден елемент според Фън Шуй. Носи мир и спокойствие. А вие се нуждаете точно от това.  Хубавото е, че можете да избирате различни нюанси на синия цвят.

Черно

Поради силното му присъствие е разумно да избягвате използването му в бебешка стая. В допълнение към това, въздържайте се да го използвате за цвят на тавана на спалнята си.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap