Бюджетна коледна украса от шишарки

Коледа винаги се асоциира с харчене на пари.

Бюджетна коледна украса от шишарки

Аз, например, ще ви споделя, че разходите покрай тези светли и семейни празници надхвърлят четири цифрено число. Особено последните две години се замислих дали въобще има нужда от всичко това… Има ли нещо, което да е хем празнично, хем лично и персонализирано? Има ли такъв подарък? Е, има. Намерих вдъхновението в естествените шишарки, с които правя разнообразни коледни украси и дори подарявам на близки хора. 

Все по-ценни стават малките подаръчета, които показват, че на нас реално ни е грижа за отсрещната страна и сме постарали с време, креативност, идейност и умения. Сега ще ви потопя в света на коледната украса с шишарки. Просто не знам дали си даваме сметка колко много може да се направи!


Идеи за коледна украса от шишарки

Бюджетна коледна украса от шишарки
Украса от шишарки

Как да си направим коледна украса от шишарки?

С правилното подреждане на шишарките могат да се направят различни фигури, декоративни елементи и дори интериорни иновации. Творческият процес определено и безспорно ще се хареса на децата, които с нетърпение очакват Коледа, а и възрастните също ще се докоснат до еуфорията покрай големите празници. С тези шишарки могат да бъдат създадени:

  • Фигури на животни – като комбинирате различни помощни инструменти и материали (вкл. глина, силикон, стъклена бутилка и хартия). Може да направите: елен, бухал, мече, джудже и дори агне.
  • Композиции за по-масивна декорация като: венци, коледни рамки за снимки, пано, дори цяло коледно дърво и пр.
  • Още креативни приложения на шишарките са свързани със създаването на играчки, гирлянди за елхата и пр.

Шишарките все по-често намират своето приложение във всеки дом. За да направите оригинални и неповторими коледни декорации с естествени материали, потърсете помощни идеи, които ще ви насочат в правилната посока в творческия процес. За вас подбрах интересни ресурси, които ще ви помогнат при избора на материали и дори ще ви заредят с ново вдъхновение.

С малко креативност, отделено време и желание можете да създадате истински, чудни коледни украси от шишарки, които да донесат уют и топлина в дома ви и да създадат една приятна атмосфера. Ако искате да си направите коледна украса от шишарки, ще ви е нужна малко помощ по отношение на използваните инструменти и материали.

За целта ще ви е нужно:

  • Безспорно и приоритетно – ЖЕЛАНИЕ;
  • Малко отделено време за забавление и творчествол
  • Шишарки, орхи, черупки от жълъди, листя;
  • Декоративна боя и спрейове;
  • Панделки и тюл;
  • Шнур / Тел за връзване;
  • Двойно лепящо тиксо и като цяло тиксо;
  • Топъл силикон или секундно лепило;
  • Четка, ако ще боядисвате; 
  • Брокат и всичко, което ви хване окото и можете да използвате.
  • шишарки, орехчета, листенца и други
Коледно венче

Четка ще ви трябва, за да намажете външните части на шишарките с декоративна боя. Ако желаете шишарката да стане изцяло златна или сребърна – по-добре използвайте спрей. Ако не ви се намира декоративна боя под ръка, използвайте без притеснения бронз за печки или брокатен лак, но внимавайте с миризманта им. 

Ако сте решили да закачите шишарките, орехчетата и листенцата на елхата е нужно да им прикрепите и оформите шнурче, чрез което ще се закача и ще завърши цялостния вид на вашия коледен дом. Не оставайте шнурчето голо и вкарайте малко въображение. Аз, например, бих сложила панделка, за да заема по-голяма визуална част и все пак да има цялостност в общата визия.


Изделия от шишарки

Има толкова много неща, които можете да сътворите от шишарки, че просто ви е бедно въображението. Е, така се казва, все пак може да сте старши творец на коледни изделия от шишарки и доста добре да се справяте с всеки интересен декоративен предмет, който ви хрумне да направите. Но за да сме ви максимално полезни, сме ви подбрали още няколко идеи за изделия от шишарки. Вижте – може да намерите нещо интересно и да го пробвате вкъщи.

Интересни идеи за декорации от шишарки и глина

Коледна декорация от шишарки

Коледните декорации от шишарки най-често са онези красиви венци, които по магазините понякога надхвърлят и 100-200 лв. Замисляли ли сте се, че можете да ги направите сами? Напълно е възможно. Подсигурете нужните материали и инструменти и 100% ще се доближите максимално до крайната идея, та дори може да направите в пъти по-чуден венец. А, венците са само една малка част от всичко, което е възможно да измайсторите. Ето ви още няколко примера, които сме подбрали и поместили отдолу.

burst.shopify.com

5 ЗАНАЯТИЯ ОТ БОРОВА ШИШАРКА | ИЗБЕЛЕН ИЗБЕЛЕН | ИДЕИ ЗА ЗИМЕН ДЕКОР | НАТУРАЛЕН АРИСЕТ НА КАНЕЛА

Коледна украса – дърво

Чудите се как да си направите коледна елха от шишарки за Коледа и Нова година? Трудно е да си представим коледните празници, без коледна елха и персонализирана от нас красота във всеки декоративен елемент. Знаем, че не винаги има възможност да се постави в една стая естествено дърво, поради малка площ на помещението или от съображения за сигурност. В този случай, най-доброто решение е да си направите своя собствена коледна елха, с помощта на конуси и декоративни елементи за украса на членове. Ето едно полезно видео, което ще ви помогне да видите как вече някой е успял да си направи чудна коледна украса.


Кошница от шишарки

Може би, кошниците от шишарки са един стар занаят, който винаги ще намери своето кътче в дома на онези, които обичат ръчно изработените предмети от естествени материали. Има богато разнообразие от модели, десени, размери, цветове и форми кошници от шишарки. Всеки интериор и дом има нужда от декорация, която ще се впише в средата и най-вече ще ви бъде приятно да си я купите точно покрай коледните празници.


Фигури от шишарки 

Още няколко интересни предложения сме подбрали за вас с акцент върху фигурки от шишарки, които могат да бъдат: свещници, панери, гирлянди, икебани, пана, джуджета, миниони, коледни висулки, декорации за врата и пр. Вече знаете какви инструменти ще ви бъдат необходими, сега остава само да ви заредим с голяма доза въображение. Вижте тези добри примери:

Бюджетна коледна украса от шишарки
Занаяти от шишарки за деца

Коледни играчки от шишарки

Коледните играчки от шишарки са толкова различни и винаги носят едно усещане на допълнителен уют. Някак като ги погледне човек, няма как да не се усмихне. Е, може би, само Чичо Скрудж, но това е друга тема. Е, имате ли нужда и по тази тема от вдъхновение? Толкова много идеи и още по-лесни са дори начините да ги направите от подръчни материали. Разгледайте и вижте какво може да ви грабне вниманието и непосредствено след това ще разберете как точно да ги направите тези коледни играчки от шишарки.

burst.shopify.com

За да приветствам есенния сезон, реших, че ще е забавно да споделя моята техника за правене на тези искрящи и разкошни орнаменти от жълъди!

Финални, но приказни идеи за коледна украса от шишарки

Бюджетна коледна украса от шишарки

Коледните празници са онези моменти, които са за цялото ни семейство. Именно приготовлението преди Коледа е онова, за което да отделим най-много време. Все пак искате всичко да е безупречно, нали? Надяваме се тази статия да ви е била максимално вдъхновяваща. За финал ще ви оставим още малко креативност, която можете да трансформирате в прекрасни проекти за коледна украса от шишарки в най-различни форми и настроения.

Направи си сам коледни занаяти от шишарки
Не позволявайте спиращата дъха красота на този DIY ВЕНЕЦ ОТ БОРОВИ ШИШАРКИ да ви заблуди, наистина е лесно да се направи!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap