Ръководство: Как да си направим дрешник- организация и идеи

Независимо дали тепърва започвате и искате да изградите своя дрешник, или сте опитен професионалист и търсите няколко нови идеи, това ръководство трябва да ви помогне. Ето помощ за начинаещи в изграждането на перфектният дрешник.

Какво е дрешник?

Килерът е стая в къщата, където се съхраняват дрехи, обувки и други предмети. Шкафовете обикновено имат рафтове или куки по стените, за да поддържат тези елементи организирани. Има много различни видове килери, които хората могат да използват, включително гардероби, самостоятелни килери и дори в по-голяма стая като спалнята. Примери:

Проект дрешник:

Шкафът е съществена част от вашия дом. Това е мястото, където можете да съхранявате всичките си дрехи, обувки и аксесоари. Изграждането на килер може да бъде възнаграждаващо преживяване, което води до по-добре организирано пространство и по-ефективно съхранение. Следвайте тези прости стъпки, за да изградите перфектния гардероб.

  • Планирайте предварително – Какво ще ви трябва? Измерете пространството, с което разполагате, и се уверете, че е достатъчно голямо за проекта.
  • Настройте своя дизайн – Определете какъв стил на гардероба искате. Днес съществуват много стилове: гардероби, висящи килери, шкафове, стенни килери и т.н. Помислете колко място ще бъде отделено за всеки тип, преди да се гмурнете!
  • Създайте разделители – Използвайте кутии или рафтове, за да разделите дрехите си на секции като ризи и дънки или пуловери и якета. Разделителите също могат да помогнат за запазването на елементи като рокли за специални поводи отделно от ежедневните дрехи, така че да не се смесват един с друг.

Примери:

Изработка на дрешник:

Първата стъпка от изграждането на дрешник е да разберете от какво имате нужда и какво искате. Ако тепърва започвате, помислете за текущите си нужди и желания.

Можете да започнете с тези основни въпроси:

– Какъв размер спалня имате?

– Колко души ще ползват този  дрешник?

– Какъв е вашият бюджет за проекта за дрешник ?

– Какво ниво на сложност бихте искали в гардероба си?

– Искате ли да сложите дрехи на закачалки или да ги закачите на рафтове?

Следващата стъпка е да разберете къде да поставите всичко. Може да искате да използвате малка площ, която обикновено не се използва за тази цел. Например, ако имате неизползван ъгъл на стая или под стълбище, тогава това може да работи като идеално място за килер. Докато не е на пътя и е лесен за достъп, би трябвало да е добре. След това вземете предвид колко площ ще е необходима. Зоната над закачалките трябва да е поне два пъти по-висока от долния рафт, за да не се връзват дрехите ви, когато са окачени. Вашите рафтове също трябва да са два пъти по-високи от действителния рафт, така че да останат здрави и близо един до друг.  Пример:

Разпределение на дрешник:

Важен е начинът, по който разпределяте гардероба си. Повечето експерти препоръчват 3-2-1 разпределение на вашите дрехи, така че да имате подходящо количество дрехи за всеки ден. Първата ос е броят на дните в седмицата, втората ос е броят на дрехите, а третата ос е видът на облеклото. Това разпределение гарантира, че винаги имате достатъчно за ежедневното си носене и няколко парчета, които да вземете със себе си, когато излизате или пътувате. Ако сте по-организирани от това, не се колебайте да го приспособите към вашите нужди. Примери:

Дрешник разпределение на зоните:

Една от първите стъпки към изграждането на вашия гардероб е да решите как искате да го зонирате. Основните зони са чекмеджета, рафтове, закачалки, обувки и дрехи. Има и по-специфични зони, като бельо например. Те могат да станат сложни, когато в игра влязат неща като бельо. За това ръководство ще говорим за основен набор от 5 зони: 

  • Чекмеджета
  • Рафтове
  • Закачалки
  • Обувки
  •  Дрехи

Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато създавате зоната си, е, че началната точка трябва да е в средата на стаята ви. Ако стоите в центъра на стаята си и гледате към двете врати от двете страни на вас, тогава бихте поставили 2 от тези зони във всеки край на стаята си.  Примери:

Дрешник размери на рафтове:

Размерът на рафтовете в гардероба ви трябва да се основава на броя дрехи, които притежавате. Ако имате голяма колекция от дрехи, може да искате да използвате гардероб с по-голям размер. Ако едва започвате и нямате много дрехи, малък рафт би бил повече от достатъчен за вашите нужди. Примери:

Дрешник врати:

Вратите на дрешника са задължителни. Трябва да ги поставите правилно, за да изглежда гардеробът завършен. Най-добрият начин да направите това е като измерите вътрешното си пространство. Измерете височината на тавана, пода и стените си и се уверете, че сте избрали вратата на гардероба с подходящ размер. Що се отнася до вратите на гардероба, обикновено по-голямото е по-добре! Примери:

Проветрение в дрешника:

На първо място, винаги трябва да се уверите, че гардеробът ви има подходяща вентилация. Това е много важно както за здравето, така и за безопасността на дрехите във вашия гардероб. В противен случай рискувате от мухъл, плесен и други потенциално опасни състояния, които могат да се появят в дрехите ви, ако не бъдат проверени. Освен това е важно да не претрупвате гардероба си. Примери:

Осветление на дрешник:

Едно нещо, което често се пренебрегва при изграждането на дрешник е осветлението. Можете да изберете да инсталирате осветителни тела в гардероба си или можете да закупите флуоресцентни лампи и да ги използвате като импровизиран начин да осветите пространството си. Светодиодите също са чудесен вариант. Те издържат по-дълго и осигуряват по-енергийна ефективност от стандартните крушки. Примери:

Съвети за интериор на дрешник :

Съвети за интериор на дрешник:

1. Започнете с прост дизайн. Това улеснява добавянето на нови функции, без да бъдете затрупани от безпорядък.

2. Изберете по-класически елементи като дърво, метал и кожа. Тези материали могат да бъдат облечени нагоре или надолу в зависимост от повода.

3. Дръжте прането и обувките близо до входа си, за да улесните нещата за себе си. Това също ще ви помогне да ги организирате, когато сте извън стаята!

Мебели за дрешник:

Има разнообразие от различни видове мебели за вашия гардероб. Те включват:

  • Огледало
  • Закачалки за дрехи
  • Стелажи
  • Гардеробни стойки
  • Органайзери за гардероби
  • Рафтове за шкафове
  • Органайзери за гардероби
  • Рафтове
  • Аксесоари за съхранение на гардероба
  • Висящи пръти
  • Табуретка за крака
  • Сгъваем параван или завеса

Примери:

Идеи за дрешник:

Вашият гардероб е отражение на вашия вкус и индивидуалност. Това е нещо, което с удоволствие гледате и отделяте време, за да се уверите, че е в страхотна форма. В следващите секции ще разгледаме най-популярните идеи за дрешник:

Ъглов дрешник:

Ако сте в малко пространство, ъгловият килер може да е по-добрият вариант. По този начин получавате и четирите стени на стаята си, посветени на вашите дрехи и те не са частично блокирани от други мебели. Недостатъкът е, че няма да имате толкова много място в ъгъла в сравнение с други пространства, защото няма свободно подово пространство. Примери:

Голям дрешник:

Ако имате голям дрешник, сигурно вече сте мислили как да го организирате. Ако случаят е такъв, време е да започнете да мислите какви дрехи ще побере гардеробът ви.Примери:

Дрешник за детска стая:

Един от най-важните компоненти за изграждането на перфектния дрешник е мястото, където съхранявате дрехите си. Можете да закупите дрешник за детска стая, който обикновено е малка стая в края на спалнята ви с плъзгащи се врати. Този тип килер има всички предимства на скрин, но може да се регулира според вашите нужди. Примери:

Дрешник в спалнята:

Вашата спалня е идеалното място за вашия нов гардероб. Той е уединен и тих, така че можете да свършите всичко без прекъсвания от деца или съквартиранти. Това прави съхранението по-лесно за управление, тъй като не е нужно да се притеснявате да сортирате купчина дрехи в хола или да приберете нещо в вече претъпкан гараж. Примери:

Дрешник на тавана:

Това е най-добрият тип дрешник, с който всеки може да започне. Често се отдават под наем и могат да се намерят в почти всеки дом, но разполагат с много ограничено място за съхранение. Най-добрият начин да изградите килер на тавана е като го изградите сами. Примери:

Дрешник в коридора:

Ако живеете в апартамент или жилище, където дрешникът е в коридора, уверете се, че вратата има някаква светлина, за предпочитане естествена светлина. Ще ви помогне да организирате по-добре дрехите си и да намерите това, което търсите, когато е тъмно. Другото предимство на този тип дрешник е, че има достъп до него от всяка точка на къщата. Примери:

Направи си сам: Дрешник

Ако не сте толкова запалени по идеята да изградите своя гардероб, защо не опитате да гледате няколко видеоклипа? Налични са много видеоклипове, които ще ви помогнат да научите какво точно е необходимо за изграждането на килер. Ето, няколко примерни видеа:

Направи си сам: Дрешник мечта:

Направи си сам: Дрешник: 


Направи си сам: Органайзер за дрешник:

От къде да закупите дрешник?

Това е въпрос, който много хора си задават. Има различни варианти за това къде можете да закупите гардероба си, като първият е закупуването на предварително направен дрешник. Тук ще намерите, някои от най-добрите магазини , от които ще можете да закупите дрешник:

Компания Furnish BG:

furnish.bg

Мебелна къща Мая:

Дрешник Икеа:

www.ikea.bg

Дрешник Ирим:

www.irimbg.com

Надяваме се, да сме помогнали в избора на къщи от контейнери. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap