Избор на мебели за двора

При избор на мебели за двора, трябва да изградите система, която да ви помогне да изберете най-подходящите. Те ще внесат комфорт и функционалност във вашите външни пространства – двор, зимна или лятна градина, отворен покрив, широка тераса.
Всяко от тези пространства може да се трансформира в място за хранене на открито с просторна маса и удобни места за сядане. Решенията са неограничени когато погледнете така. Можете да имате веранда с плетен диван и класически люлеещ се стол, и двете покрити с плюшени възглавници, и тя бързо може да се превърне във втора семейна стая през топлите месеци.
Избор на мебели за двора
Терасите или градината ще ви примамват навън, когато бъдат допълнени с подходящите мебели за открито. Използвайте следните съвети, за да изберете най-доброто външно обзавеждане за вашия вътрешен двор. Обмисленото планиране ще ви помогне да превърнете задния си двор във вашето ново любимо място за почивка, хранене и забавление.

Направете списък с необходимите мебели за двор

Започнете, като помислите как бихте искали да функционира вашето външно пространство. Например, искате ли да служи като трапезария в топлите летни нощи? Планирате ли да организирате следващата си вечеря или рожден ден на детето си в това пространство? Или си представяте спокоен кът за четене с удобни и приветливи места за сядане във вътрешния двор, пъхнати във вашата външна стая? Направете списък с дейностите, които искате да правите в пространството, и го използвайте като ръководство, за да определите какъв тип мебели за вътрешния двор са необходими.

Темата за обзавеждане на външното пространство започнахме тук.

Пробвайте мебелите

Когато пазарувате столове за двор и дивани за сядане, пробвайте ги преди да купите. Мебелите за вътрешен двор вероятно ще се използват редовно, особено през по-топлите месеци, така че е важно местата за сядане да са удобни. Вие и вашите гости ще бъде по-малко вероятно да се насладите на вашия вътрешен двор, ако е оборудван с непривлекателни мебели. Потърсете части с облегалки и плюшени възглавници на седалките или уютно обзавеждане от метал и дърво с пухкави възглавници за максимален комфорт. Уверете се, че всички тъкани са устойчиви на атмосферни влияния, за да предотвратите избледняване на цвета или образуване на плесен.

Мебелите за двора се произвеждат от по-издръжливи материали съобразени с външни атмосферни условия.

Изберете лесни за поддръжка външни мебели

Запазете по-голямата част от часовете си навън, за да се насладите на жилищното си пространство, вместо да поддържате мебелите. Търсете лесни за поддръжка мебели за вътрешен двор, за да сведете до минимум необходимостта от поддръжка. Повечето части от метал, тиково дърво, кедър и ракита за всякакви атмосферни условия могат да издържат на всичко, което природата им поднесе. С малко редовно почистване, мебелите, направени с помощта на тези прощаващи материали, ще изглеждат прекрасно години наред. Можете също така да допълвате мебелите във вътрешния двор с външни възглавници и възглавници с подвижни калъфи, които могат лесно да се хвърлят в пералнята.

Избор на мебели за двора

Съобразете броя на мебелите според пространството

Например, ако основната функция на вашия двор е да бъде домакин на непринудени вечерни коктейли, но е малък като размери, няма нужда от маса за хранене. Вместо това изберете достатъчно удобни места за сядане, няколко странични по-малки маси и място за преносим бар например.

Избор на мебели за двора Когато външния двор е готов, ето 5 идеи за романтична среща на открито през пролетта.

Съобразете цветовете с външния си декор

Когато купувате мебели за двора, не сте ограничени до неутралните цветове или естествените тонове на дървото. Части от ракита, дърво и метал вече се предлагат в голямо разнообразие от цветни покрития. Потърсете обзавеждане, което възпроизвежда цветовете в озеленяването ви, екстериора на дома ви или други външни декорации. Боядисването „направи си сам“ може бързо да освежи мебелите във вътрешния двор с произволен нюанс, ако правилният цвят не е наличен. Запазете по-смели тонове за възглавници и акценти. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap