5 храни, които не трябва да съхранявате в килер

Килерът  обикновено се използва за съхранение на сухи храни и продукти, които не се развалят. Въпреки това, той може да е домакин на изключително разнообразни продукти според тяхното предназначение.

Освен очевидните неща като месо, млечни продукти, яйца и други бързо развалящи се  храни, има няколко неща, които обикновено се съхраняват в килера, но наистина трябва да се съхраняват на друго място, далече от средата, в която съхранявате туршии, нектари, компоти, сладка и конфитюри

Орехи, ядки и семена

Орехите и семената са често срещани суровини в кухненските шкафчета, но след като бъдат отворени, трябва да бъдат прехвърлени в стъклен контейнер със запечатване и съхранявани в хладилника.  Това се дължи на високото съдържание на ненаситени мазнини, които могат да се развалят бързо, особено във влажна и по-топла среда. Когато се съхраняват правилно в хладилника, орехите и семената ще останат свежи от четири до шест месеца.

Отворено брашно и сода за хлебни изделия

Брашното и содата за хлебни  изделия, не трябва да бъдат връщани отворени в килера. Това се дължи на факта, че, ако оставени непакетирани, тези видове продукти са чувствителни към вредители и се развалят по-бързо. Освен това, содата за хлебни изделия лесно абсорбира миризми и може да започне да попива миризмите на други силно ароматни предмети около него, като подправки, чесън и лук, например.

Въпреки че може да ви се стори удобно да върнете  тези продукти обратно в шкафчетата в килера, в оригиналните им пликове и кутии. Веднъж отворени брашното и содата за хлебни изделия (освен ако не ги ползвате в много кратък срок) трябва винаги да бъдат прехвърляни в контейнери със запечатване, преди да бъдат върнати на тъмно.

Храна за домашни любимци

Може да изглежда удобно да съхранявате храната на домашните си любимци в килера. Все пак, експертите се съгласяват, че храната за домашния любимец трябва да се съхранява в контейнер със запечатване, далеч от храната за хора в дома. Тя не само силно мирише – не искате продуктите средата в килера да абсорбира този мирис и да започнат да придобива вкус на кучешка храна, но също така привлича вредители, които могат да се разпространят и да представляват проблем. Вместо това, съхранявайте храната на домашните любимци в затворен контейнер в отделен шкаф на сухо място.

5 храни, които не трябва да съхранявате в килер

Плодове

Повечето плодове могат да се съхраняват на кухненския плот, докато не бъдат изядени (мислете за банани, ябълки, манго и круши), но никога не е добра идея да ги съхранявате в килера. Плодовете са изключително привлекателни за вредители като плодни мухи и мравки и могат бързо да внесат тези вредители в другите продукти във всяко помещение.

Освен това, плодовете се развалят бързо, затова е най-добре да ги съхранявате на място, където можете да ги наблюдавате и да помните да ги изядете преди да започнат да се развалят. Пазете ненарязани плодове на кухненския плот в чиния за плодове, а всякакви останали парчета, които сте отворили или нарязали, в контейнер със запечатване в хладилника.

Определени видове готварски масла

Готварските масла като зехтин и растителни масла са обичайна суровина в кухнята, но не всички масла могат да се съхраняват безопасно в килера. Маслата, които са богати на ненаситени мазнини, винаги трябва да се съхраняват в хладилника, за да останат свежи и да се предотврати развалянето им. Това включва сусамово масло, шафраново масло, олио от ядки като орехи и фъстъци, както и ароматизирани масла.

5 храни, които не трябва да съхранявате в килерАко не ви се занимава с килера, винаги може да видите как да организирате място за обувки, тук.

Как да съхранявате храната в килер

На заглавната снимка виждате един добре подреден килер. Там има кетчуп, има зехтин, има затворени контейнери с паста, има подправки. Първо това добро подреждане е пример за всеки, който иска да съхранява храна в килера. Обаче трябва да се четат етикетите на храните, трябва да се постигне нормална температура за съхранение на различни храни; трябва да се направи килер, който да е добре изолиран, да няма възможност за промяна на атмосферното налягане, да няма влага по стените и т.н. Оттам насетне виждате колко добре може да се получи. Ето отново снимката на вашето внимание.

5 храни, които не трябва да съхранявате в килер

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap