6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Умното зониране, когато жилището е с малка площ, е лесно постижимо

Разумното зониране на пространството е една от основните задачи, пред които са изправени собствениците на малки жилища – гарсониери или студиа. В една стая е необходимо да се постави спалня, гардероб, трапезария, всекидневна и често кухня. Тогава на помощ ни идват няколко прости, но много интелигентни и стилни системи за зониране, които с няколко щраквания ще направят атмосферата в къщата подредена, уютна и невероятно комфортна!

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Живият плет внася свежест в интериора

Лек, лаконичен, визуално едва забележим жив плет ще подчертае грациозно необходимата зона. Той няма да наруши целостта на пространството, а напротив, ще внесе свежест в него.

Днес все повече собственици на малки жилища си купуват отворени мобилни гардероби. Богатата гама от такива мебели ви позволява да изберете модел, подходящ за конкретно пространство. В допълнение към факта, че тук е удобно да съхранявате неща и обувки, мобилния заместител на килера може да се използва и като елемент от зонирането на пространството.

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Отвореният гардероб внася нотка артистичност

Белите стелажи а ла IKEA сега са невероятно популярни. Те не са обемисти, могат да бъдат високи до тавана или да са с по-малък размер. На пазара на мебели можете да намерите тесни и широки модели, модулни стелажи с възможност за закрепване на допълнителни секции. И е удоволствие да ги използвате в интериора. Стелажите дават възможност за частично изолиране на зоната за спане, правят я по-интимна и удобна. Те не нарушават пространството, а лаконично го допълват. В допълнение към функцията за зониране, те играят ролята на системи за съхранение, което е много удобно в малък апартамент, където винаги няма достатъчно място.

Зониране със стелаж

Зониране със стелаж

Първоначално параванът е изобретен, за да зонира пространството. Поради своята гъвкавост и мобилност може да се използва в помещение с всякаква площ. Може да се използва за защита на всяка зона, а също и за преобличане. Практично решение за детска стая, в която живеят деца от различен пол.

Зониране с параван

В едностайните апартаменти въпросът за зониране на леглото е много остър. Това е зона за отдих, където не искате да пускате външни лица. Мнозина се стремят да го скрият, но не всеки успява. По-лесно е от всякога да скриете тази зона, ако използвате леки завеси.

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Зониране на пространството за сън със завеса

Екологичните прегради, изработени от ратан и дърво, ще се впишат перфектно в пространството, декорирано в скандинавски, екологичен, японски, селски стил. Те са лесни за грижа, имат богата текстура, която ще бъде много подходяща в монотонен интериор.

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Зониране с преграда от ратан

Източник: https://novate.ru/blogs/210118/44584/

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap