6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят | Creative Home

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Умното зониране, когато жилището е с малка площ, е лесно постижимо

Разумното зониране на пространството е една от основните задачи, пред които са изправени собствениците на малки жилища – гарсониери или студиа. В една стая е необходимо да се постави спалня, гардероб, трапезария, всекидневна и често кухня. Тогава на помощ ни идват няколко прости, но много интелигентни и стилни системи за зониране, които с няколко щраквания ще направят атмосферата в къщата подредена, уютна и невероятно комфортна!

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Живият плет внася свежест в интериора

Лек, лаконичен, визуално едва забележим жив плет ще подчертае грациозно необходимата зона. Той няма да наруши целостта на пространството, а напротив, ще внесе свежест в него.

Днес все повече собственици на малки жилища си купуват отворени мобилни гардероби. Богатата гама от такива мебели ви позволява да изберете модел, подходящ за конкретно пространство. В допълнение към факта, че тук е удобно да съхранявате неща и обувки, мобилния заместител на килера може да се използва и като елемент от зонирането на пространството.

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Отвореният гардероб внася нотка артистичност

Белите стелажи а ла IKEA сега са невероятно популярни. Те не са обемисти, могат да бъдат високи до тавана или да са с по-малък размер. На пазара на мебели можете да намерите тесни и широки модели, модулни стелажи с възможност за закрепване на допълнителни секции. И е удоволствие да ги използвате в интериора. Стелажите дават възможност за частично изолиране на зоната за спане, правят я по-интимна и удобна. Те не нарушават пространството, а лаконично го допълват. В допълнение към функцията за зониране, те играят ролята на системи за съхранение, което е много удобно в малък апартамент, където винаги няма достатъчно място.

Зониране със стелаж

Зониране със стелаж

Първоначално параванът е изобретен, за да зонира пространството. Поради своята гъвкавост и мобилност може да се използва в помещение с всякаква площ. Може да се използва за защита на всяка зона, а също и за преобличане. Практично решение за детска стая, в която живеят деца от различен пол.

Зониране с параван

В едностайните апартаменти въпросът за зониране на леглото е много остър. Това е зона за отдих, където не искате да пускате външни лица. Мнозина се стремят да го скрият, но не всеки успява. По-лесно е от всякога да скриете тази зона, ако използвате леки завеси.

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Зониране на пространството за сън със завеса

Екологичните прегради, изработени от ратан и дърво, ще се впишат перфектно в пространството, декорирано в скандинавски, екологичен, японски, селски стил. Те са лесни за грижа, имат богата текстура, която ще бъде много подходяща в монотонен интериор.

6 интелигентни метода за зониране на малки жилища, които работят

Зониране с преграда от ратан

Източник: https://novate.ru/blogs/210118/44584/

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap