7 грешки в обзавеждането на модерен дом

Модерен дом в смисъла на модерния стил в дизайна е следствие на преднамерено взети решения, които да променят интериорната среда. Следващите редове ще ви покажем седем грешки, които хората допускат когато биха искали да направя своя дом модерен според законите на стила.

Хората забравят личното изявление. Прекаленото следване на линията на модерността, може да лиши дома от онези малки детайли, които правят интериора да олицетворява хората живеещи в него. Дори и в строгостта на модерния дизайн имате възможност да добавите характер в помещенията.

Хората се лишават от завесите. Това също е грешка. Не трябва да се лишавате от интимността на домашния интериор. Освен това завесите добавят усещането за лукс в модерния интериор.

Буквално следване на модерния стил. Това води до скучен интериор, който вместо да е елегантен и приятен, се превръща в прекалено строг. Затова вместо да избягвате смесването на елементи, трябва да знаете, че в модерния стил чудесно си взаимодействат дървото и камъка, елегантните метали и стъклото в комбинация с естествени влакна, масивни комплекти спално бельо и удобни мохери.

 Хората забравят да включват винтидж елементи. Модерното течение в дизайна, което създава стилен модерен дом е на 100 години. Така че има неща, които са винтидж за стила и от гледна точка на съвремието изглеждат остарели, но точно те придават характер на модернистичния стил.

Използване на еднакви комплекти мебели. Въпреки, че не е грешка, изборът на еднакви мебели, а не на допълващи се части не позволява на стаите да има подбран, индивидуален стил. В крайна сметка това е смисълът на модерния дом, да изчисти интериора от много детайли, но да запази характерния индивидуален подход.

Не се добавя височина! Спокойно можете да си позволите рафтове и аксесоари, които да добавят височина в прекалено строгия интериор. За постигане на модерен дом, можете да си позволите по-големи осветителни тела, и да окачите различни аксесоари на височина, която създава и естетически усещане.

 Прекалено минималистичен подход. Да, минимализмът е част от модерността като идея, но това не значи да се съкращава от всичко. Стига се дотам, че хората намаляват дори размера на килима си. Така обаче нарушава естествения вид и свързаност на елементите в помещенията.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap