7 домашни потреби, които почистваме твърде често

Вярно е, че има определени домашни потреби, които не почистваме достатъчно. Очевидно има и такива, които всъщност почистваме твърде често. Да, прочетохте правилно! Някои предмети в домашния интериор не е добре да се почистват твърде често. Ето списък със седем от тях.

Пердета

Перете ли пердетата си всеки сезон? Ако да, значи ги перете три пъти повече от необходимото за една година. Пердета е достатъчно да се перат само веднъж годишно. Искате ли да ги освежавате по-често? Има сешоари или сушилни с опция „само въздух“, което ще помогне пердетата да бъдат отново чисти от прах. Кухненските пердета обаче може да се поставят в пералнята малко по-често.

Килим

Когато разлеете нещо върху килима си, е лесно да искате да пренаситете петното с почистващ разтвор. Въпреки това, използването на твърде много почистващ препарат твърде често може бързо да отслаби и повреди вашия килим. Така че вместо да поливате килима си с почистващ препарат следващия път, когато забележите петно, изберете по-естествено решение – като разреден ябълков оцет – преди да го унищожите чрез прекомерно почистване.

Калъфки за седалки

Калъфите за седалки са изключително полезни за поддържане на вашите столове подредени. Мийте ги веднъж на сезон и те отново ще бъдат свежи. За калъфките за столове можете да следвате същата процедура като за завесите: почистването им веднъж годишно е достатъчно. Петна, които се появяват инцидентно, трябва да се третират локално.

Чинии

Да ясно е, че чиниите трябва да се мият след всяко използване. Така е, но изплакнете чиниите, преди да ги поставите в съдомиялната машина, всъщност ги миете правите два пъти. Това не е необходимо. Разбира се, трябва да премахнете храната, но мръсотията може просто да остане върху чинията. Ако почистите предварително чинията, след това препаратът вече не полепва върху мръсотията и не постига предназначението си. Допълнителен плюс: спестявате и вода!

Тигани

Тиганите с незалепващо покритие не трябва да се намокрят старателно след всяка употреба. Ако пържите само яйце, достатъчно е да изплакнете тигана само с гореща вода. По този начин тефлоновото покритие остава добро за много по-дълго време.

Дънки

Качественият чифт дънки не трябва да се пере много често. За да бъдем точни, само след около шест носения, препоръчват експертите по дънков плат. Ако перете чифт дънки твърде често, качеството ще се влоши много по-бързо. Окачването им на простора за една нощ също може да ги освежи.

Паркет

Водата и вашият паркет не се обичат много. Затова не бършете пода твърде често и преди всичко не го мокрете твърде много. Това ще запази дървото в добро състояние за по-дълго време. Петната по пода се почистват най-добре с влажна кърпа. Уверете се, че мястото отново е сухо веднага след това.

Не всичко, което изброихме спада към категорията домашни потреби, но всичко казано важи за изброените неща. Така че вижте и преценете кога ще можете да спестите нещо от домашните задължения, които може да вършите и по-рядко. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap