7 идейки за градина през лятото

Лятото е в разгара си, а вие още не сте сложили ред в градината си. Предлагаме ви седем идейки за градина, които да приложите, за да я превърнете в райско място докато първите есенни листа не започнат да падат. Много е трудно да започнем, защото всяка идея ще донесе малка промяна, но когато са комплекс от идеи, тогава вече резултатът ще бъде едно същинско преобразяване.

Боядисайте оградата си

Боята може да промени цялата атмосфера в градината, като направи да изглежда модерна и нова. Ефектът няма да бъде само за лятото, но за всички сезони. Черните и сивите огради станаха популярни през последните няколко години, тъй като изглеждат добре с всеки цвят и разкриват ярките естествени нюанси на цветята и растенията в градинското пространство. Боядисването на оградата ще отнеме по-малко от ден и ще бъде чудесен фон в градинския пейзаж.

7 идейки за градина през лятото

Източник: https://www.pinterest.com/pin/4996249578467670/

Погрижете се за настилката в градината

Настилката в почти всяка лятна градина не е само една. В различните зони може да имате райграс, изкуствена трева, лехи с цветя, каменни пътеки, мозайка, керамични плочки. Всяка зона заслужава да ѝ обърнете внимание и да се погрижите за нея според характеристиката на настилката.

Ако имате естествена тревна настилка, тогава преминаването към изкуствена трева може да бъде чудесен избор; изисква по-малко работа и изглежда фантастично! Друго страхотно решение е да създадете нови пътечки в градината, така че да получите съвсем нови маршрути. Това определено ще е страхотна промяна.

Засадете цветя или окачете кошници с цветя

Не сме поставили под съмнение, че в градината ще имате цветя. Въпросът е за подредбата им. Градинарският нюх изисква още по-рано през годината да сте засадили цветята, които ще са основни през топлото време от годината. Те не само, че направят градината да изглежда по-хубава през лятото, но и ще я предпазват от вредители.

7 идейки за градина през лятото

Източник:
https://www.pinterest.com/pin/255297872618782104/

Ако не сте достатъчно подготвени, и градината ви е млада, можете да закупите вече отгледани цветя и растения в саксии, които да наредите в градината самостоятелно, или да ги окачите, така че пространството да придобие един персонализиран вид. Уверете се, че всяко цвете ще е на мястото си откъм слънце и сянка, за да може да расте според неговия характер.

Създайте мини бар и летен кът в градината

Едно от най-разпространените решения за градините по време на локдауна в световен мащаб бе именно създаването на кът в градината, където семейството да се отдава на по-приятни часове. Тази тенденция съвсем естествено премина в идеята да се създаде мини бар и летен кът в градината, които да са свързани с различни от градинарството действия. Там може да имате място с навес, който покрива мини хладилник, плот, маса и столове за двора, хамак, люлка!

Можете да използвате вече построен навес, да го ремонтирате или да създадете напълно ново кътче – то също няма да е само за това лято. Не са малко примерите с изграждането на чисто нова беседка. Страхотно решение е и направата на това място на градински остров, където да съхранявате важни инструменти за градината, но също и прибори, съдове.

7 идейки за градина през лятото

Източник: https://www.pinterest.com/pin/66076319524275525/

Барбекю зона

Със сигурност барбекюто ще ви трябва за семейството и приятели през летните месеци. То обаче не трябва да е много близо до летния кът в двора. Уверете се, че позицията му осигурява много вентилация. То не трябва да е много далеч, за да можете да се насладите на компанията на гостите си, докато приготвяте вкусната скара.

Сменете мебелите в градината или добавете нови

Всеки, който има лятна градина, трябва да разполага с удобни мебели, на които да седи навън. Ако те са стари, може да бъдат обновени с боядисване, лакиране, с нови възглавници и покрития. Те могат да бъдат използвани за оформянето на летния кът в градината, но може да бъдат добавени и нови такива за разнообразяване на пространството. Например нови пейки в по-отдалечени кътчета в градината, ще създадат едно отлично място с различен изглед към пространството.

Ново градинско осветление

Добавянето на осветление към вашата градина е идеално за топлите летни нощи, когато искате да релаксирате навън. Има толкова много различни начини, по които можете да въведете осветление във вашето външно пространство; Устойчивите на атмосферни влияния приказни светлини са модерни и ще изглеждат красиво навън, или декинг осветление може да изглежда стилно и модерно. Осветлението, което може да променя цвета си, също е страхотно допълнение към вашето външно пространство за лятото; можете да създадете атмосферата, която харесвате, с различно цветно осветление.

Това бяха нашите седем лесни идеи за градината. Сега вие сте на ход!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap