7 съвета за бързо пролетно почистване

На теория пролетно почистване може да прозвучи звучи страхотно. С един специален уикенд можете да се съсредоточите върху премахването на бъркотията, реорганизирането и изтъркването на вашето пространство, докато започне да блести. След това, когато свърши, започвате новия сезон с по-подреден и по-красив дом.

В действителност пролетното почистване може да бъде повече от малко съкрушително. Често може да ви се стори, че има толкова много за справяне, че не знаете откъде да започнете. Ние знаем седем преки пътеки за качествено пролетно почистване.

За ефективно пролетно почистване – под ръка най-добрите инструменти

Преди дори да започнете, трябва да се запасите с всички подходящи инструменти за бързо и ефективно пролетно почистване.  Естествено погледът е насочен към прахосмукачката, но тази, която позволява да прахосмукате и почиствате едновременно.  Друг добър вариант е с качествена безкабелна прахосмукачка, която може да минете къщата много по-бързо, без да се налага да разкачвате и закачате кабели по стаите. Ще Ви трябват още чисти парцали и кърпи, легени, дозатори, четки, всичко, което може да ви помогне за изпълнение на плана.

Използвайте правилните почистващи продукти

Няма нищо по-лошо от това да почистите повърхност и да осъзнаете, че изглежда на ивици или е мътна, когато приключите.

Подобно на наличието на правилните инструменти, трябва да имате универсален почистващ препарат. Спестете време и пари, като използвате един продукт, който може да се използва на почти всяка повърхност във вашия дом.  Пазарът вече предлага такива препарати, така че прочетете описанията и вижте с какво най-добре ще чистите твърди повърхности, тапицерия, и т.н.

Започнете пролетно почистване в сърцето на дома

Една от най-добрите стаи, с която трябва да се захванете първо, е кухнята. Почистването на кухнята ще окаже огромно влияние върху цялостното усещане за чистота във вашия дом – дори и с леко почистване. Оставете съдовете и пуснете съдомиялната. Избършете плотовете и мивката и почистете котлона. Завършете с почистване на пода.

Опитайте силата на метода половин час

Планирането на цял ден за почистване може да звучи като правилен подход, но е истински шамар за нервите и тялото. За пролетно почистване е много добър методът наречен – силен половин час. Това значи, че избирате дадено пространство, което първо подреждате, после почиствате от прах и накрая почиствате с прахосмукачка. После почивате, възстановявате силите и правите нов половин час.

7 съвета за бързо пролетно почистванени предлагат още няколко щрихи по темата, тук.

Справете се с малки задачи с голямо въздействие

Ако искате да се чувствате мотивирани да продължите, добра идея е да започнете със задачи, които ще имат незабавен ефект върху пространството. Например с добра прахосмукачка не отнема много време, за да се справите с няколко стаи, особено ако просто почиствате с прахосмукачка очевидните прах и мръсотия. В баните почистването на мръсна тоалетна чиния и бързото избърсване на мивката оказва най-голямо въздействие в тази област.

Дълбоко почистване на всички петна

Експертите подчертават, че пролетното почистване е свързано с почистване на онези места, които обикновено не привличат внимание – и това е от ключово значение, за да направите вашето пространство да се чувства изключително чисто.

Избършете первазите и вентилационните отвори. Освободете пространството си от всякакви останали паяжини по протежение на гънките, където се срещат стените и тавана. Не забравяйте да избършете зоните с голям трафик като дръжки, врати и плочи на превключватели с антибактериален почистващ препарат. Дивани и възглавници за столове, поставки за кърпи, скари, готварски плотове, аспиратори и други кухненски уреди, задължително влизат в списъка.

Избършете кофата за боклук в кухнята и използвайте торби за боклук, които ще предпазят кухнята ви от миризма.

Не забравяйте вашето външно пространство

Тъй като времето се надяваме да стане по-топло, пролетта също е времето да превключите фокуса си върху вашето външно пространство. Вашето външно пространство може да се отрази на вашето вътрешно пространство. Най-бързият начин да накарате дома си да изглежда свеж екстериорът е като подрежете тревата, отървете се от листата и направите прозорците да блестят – да и това е пролетно почистване.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap