5 растения носещи късмет

Има ли растения носещи късмет? Във всеки дом присъства вълнението от неговото обновяване през всеки сезон, особено през пролетта. В този текст ще дадем отговор на въпроса, с който тръгнахме в текста: 5 растения за вашия интериор, които носят късмет. Те не носят само късмет, но и пречистват въздуха, действат антистрес и красят дома по прекрасен начин.

5 растения носещи късмет

Късметлийска бамбукова тръстика (Lucky Bamboo): Известна с това, че привлича положителна енергия в дома, тя е популярно растение за късмет в много страни. Броят на стъблата определя кое област от живота ви привлича късмет. Например, 3 стъбла се фокусират върху щастие, богатство и дълголетие, 6 – добър късмет и богатство, 7 – добро здраве, 9 – голям късмет, 10 – съвършенство.

5 растения носещи късметПаричното дърво (Money Tree): Вярва се, че китайското парично дърво носи пари и късмет. Около плътното стъбло, което е оплетено с листа, още докато растенията са млади и гъвкави, се задържат добри вибрации на късмет. Това растение също така е отличен пречиствател на въздуха, създавайки спокойствие и хармония в дома. Смята се за такова носещо пари, защото беден фермер един ден го взел вкъщи и като започнал да продава семената му, скоро забогатял.

5 растения носещи късмет

Паричното растение (Money Plant): То се различава от паричното дърво по това, че си е растение, и неговите листенца приличат на монети. Затова то се смята, че носи и късмет от гледна точка на печалба на пари. В сравнение с други домашни или стайни растения, продължителността на живота на растението Money Plant е висока. Трябва да внимавате с листата, защото са отровни, те не се консумират по никакъв начин.

5 растения носещи късметДжейд растението, известно и като Дървото на живота (Jade Plant): Смятано за късметлийско растение поради своите дълготрайни и кръгли, плътни листа, които привличат богатство, Джейд растението е красив зелен сукулент, който се вписва във всяко пространство в дома. То всъщност расте бавно и сигурно, както човек би трябвало да забогатява. Това е довело до символиката, че така както се отглежда растението, така трябва да забогатява и човек – бавно, но сигурно.

5 растения носещи късметЗмийско растение (Snake Plant): Уникалните вертикални и остроноси листа на Змийското растение не само са впечатляващи, но и по-добре почистват въздуха от повечето растения. Заради своята мечовидна визия се вярва, че листата премахват препятствия и негативна енергия, позволявайки само положителни, късметлийски вибрации да течат. Змийските растения са на първо място в списъка на растенията за пречистване на въздуха. Необичайното нещо, което правят, е, че всъщност освобождават кислород през нощта чрез процес, наречен метаболизъм на красулационните киселини.

За да не изпуснете късмета да избяга от вашия дом, нашите приятелки 5 растения носещи късмет имат страхотна статия, тук.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap