Орхидеи цветове и интересни факти

Този текст е пряк път към бързото ви проучване по темата орхидеи цветове – символика и факти. Символиката на прекрасните орхидеи според техните цветове е също толкова търсена тема, колкото отглеждане на орхидеи.  Това е така защото те са известни с богатството си от различни цветове и нюанси, и както цветовете на дъгата са  свързани със специфични емоции или послания, така и в различните култури, цветовете на орхидеите значат нещо много важни за самите хора.

Ако обичате орхидеи за своя дом, за украса на интериора или за декора на празника, можете да изберете според техния цвят и символиката, която носят.

Орхидеи цветове и интересни факти

Символика на орхидеите според цветовете им

Макар че общото значение на орхидеята варира от очарование и красота до изтънченост и плодородие, тези прекрасни цветя са идеални за всеки празник, дори и за да носят радост в домашния интериор. Изберете перфектния нюанс на орхидеята за предстоящия специален повод.

Синя орхидея: символизира рядкостта и уникалността на тази красота, която можем да открием и в хората, които държим близо до сърцето си. Освен красота, рядкост и уникалност, синята орхидея е също символ на духовност.

Бяла орхидея: символ на чистота, нежност и невинност. Често се свързва с изящество и елегантност.

Розова орхидея: израз на любов, красота и нежност. Това е цветът, който най-често се свързва с романтични чувства.

Червена орхидея: символ на страст, сила и сексуалност. Червените орхидеи изразяват силни емоции и влечения

Жълта орхидея: израз на щастие, радост и нови начала. Жълтите орхидеи често се даряват за да изразят приятелство и пожелание за успех.

Виолетова орхидея: символ на рафинираност, мистерия и духовност. Тези орхидеи се свързват със загадъчност и висшите сфери на човешкия дух.

Ако обичате орхидеите, нашите приятелки от HappyWoman Орхидеи цветове и интересни факти имат много подходяща статия за вас, тук.

 

Интересни факти за орхидеите и техните цветове

Орхидеите могат да се намерят в почти всички части на света, освен в ледниковите региони. Те се срещат както в тропическите гори, така и в пустините и на полярните региони. Те са едни от най-големите семейства цветя в растителния свят

За да увеличат силата и мощта си, ацтеките пиели еликсир от шоколад и орхидеи. Тъй като силата е част от символиката на червените орхидеи, те олицетворяват също решителност, смелост, постоянство, желание, страст и любов.

Розовите орхидеи също така са чудесно допълнение към декорацията на бебешки празненства, кръщенета и дори сватби.

Викторианската епоха оказва трайно влияние върху символиката на орхидеите, тъй като висшата класа изпитва голямо възхищение към тези вдъхновяващи цветя. Подари предпочитанието им към лилавия цвят, лилавите орхидеи са станали символ и на царственост.

Орхидеите са били символ на плодовитост и сексуалност в древна Гърция и Рим. Мъжете пиели отвара от тях, за полова мощ, докато жените, за да забременеят. В древен Рим  е първата известна мания по орхидеите, след това с приемането на християнството, те сякаш минават в забвение, но през Ренесанса тяхната екзотична красота, изтънченост и романтика се връща с пълна сила, за да може днес да имаме толкова много символика различни орхидеи и техни цветове.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap