Акустични панели URSA – звуков комфорт с неизмерими здравословни резултати | Creative Home

Акустични панели URSA – звуков комфорт с неизмерими здравословни резултати

Ежедневните неприятни шумове и звуци са факт, и са част от нашия живот. Това не значи, че не можем да ги контролираме. Твърдите повърхности карат звуковите вълни да отскачат в помещенията като разсейващо ехо и кънтежи. Решението на проблемите причинени от това се крие в избора на качествени продукти за звуков комфорт в помещенията. Един такъв иновативен и много ефективен продукт е акустичният панел URSA.

Като цяло акустичните панели не са нещо ново на пазара, но постоянните проучвания на учените създават основа за появата на нови и качествени продукти на пазара, които са много по-ефективни в осигуряването на акустичен комфорт. Такъв е случаят и с акустичните панели URSA, които в структурата си съдържат висококачествена минерална вата, вместо вълна или втвърдена пяна.

Какво трябва да знаем за акустичните панели и тяхната функционалност в интериора?

Повечето хора разбират, че излагането на силни и постоянни шумове може да увреди крехкия слухов апарата на човека. Скорошно проучване на американски учени обяснява как хроничното излагане на звуци, които дори не са особено силни, също може да причини вреди на слуха.

Проучването е стряскащо, защото става дума за 15% от децата в училищна възраст, които вече имат трайно нарушение на слуха, причинено от ежедневния шум, който приемаме за даденост – като факт от живота. Тъй като голяма част от времето си прекарваме у дома, някои от помещенията в къщата или в апартамента е първото място, където  да започнете да търсите начини за намаляване на фоновия шум от ежедневието. Правилното решение, ще помогне на вас и децата ви, поне вкъщи да разполагат със звуков комфорт и здравословна среда.

В този смисъл акустичните панели URSA нямат за цел да спрат изцяло всички звукови вълни,  да подобрят акустичния комфорт в помещението чрез абсорбиране на част от звука в помещението, в което са поставени. Идеята е, в помещението да се осигури чистота на звука без реверберации и да ви е приятно да разговаряте, да си почивате, да свирите или слушате музика, да учите, да играете на забавни игри.

За целта, структурата на акустичния панел е съставена от четири слоя, всеки от който има различно предназначение. За направата на панелите са използвани най-качествени материали, които осигуряват изпълнението на всички зададени стандарти в ЕС.

Най-важното за функционалността, което трябва да знаете, е че акустичните панели не спират звука отвън и не могат да заменят добрата конструктивна звукоизолация, а предлагат само подобрения в този сегмент. Техническите им аспекти абсорбират звуковите вълни от външния шум и от шума вътре в помещенията, така че да  създадат нормална акустична среда във всяка стая избрана от вас.

 

Какво получавате с избора на акустични панели УРСА?

Освен акустичен комфорт и отлична функционалност в интериора, визията на панелите е впечатляваща благодарение на дизайн, съобразен с всички съвременни тенденции. Можете да изберете модел с готова визия – снимки от Париж, Рим или Любляна, или да изберете панел по индивидуален дизайн. Вие изпращате изображението и получавате панел с визията, която сте пожелали. Поръчката на продукта от нашия сайт идва и с бонус безплатно безжично зарядно.

Вижте нашето предложение, оценете го и поръчайте.

Проучването на американските учени, тук  

Звукопоглъщащ панел URSA Acoustic panel – снимка Любляна

348лв

Звукопоглъщащ панел URSA Acoustic panel – снимка Колизеум

348лв

Звукопоглъщащ панел URSA Acoustic panel – Айфеловата кула

348лв

Звукопоглъщащ панел URSA акустичен панел – по проект на клиента

396лв
0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap