Акцентна стена в трапезарията

Това което ще представим като вариации на акцентна стена в трапезарията е в крак с модата и може наистина да подобри ситуацията, ако сте тръгнали да правите промени. За всяко пространство и стил има подходяща акцентна стена – от тапети до стенописи, цветни боядисани акцентни стени или дървени ламперии, като например дъски и летви, корабни плочи и облицовки.

Ако сте любопитни да включите акцентна стена в собствената си трапезария, но не знаете откъде да започнете, прочетете нататък за насоки от интериорни дизайнери и разгледайте избраните изображения.

Избор на правилната стена

Преди да правите каквито и да е промени, трябва да знаете, коя стена е най-подходяща за акцентна стена в трапезарията. Обикновено дизайнерите съветват това да бъде стената, която всеки вижда, веднага когато влезе в помещението. Друг съвет е, масата и столовете също да са успоредни на тази стена, за да може нейната тематичност да окаже положително въздействие върху хранещите се.

Боя за стена

Няма нищо лошо да направите акцентната стена само с боя. Това ще ви спести разходи за допълнително обзавеждане и декорация, но на преден план ще излезе въпросът: какъв цвят да бъде акцентната стена. Отговорът не е еднозначен. Вижте първо цялостният интериор, какъв е цветът на мебелите, какъв е цветът на другите стени, какъв е таванът, тапицериите и т.н. Чак след цялостният поглед можете да видите какъв цвят боя за стена ще отива най-много във вашата трапезария.

Интериорните дизайнери стават все по-смели в поставянето на цвят на акцентната стена в трапезарията, като решенията варират от тъмно жълто, зелено, розово, кафяво, но както казахме, всичко зависи от цялостната картина. Ако изберете просто един смел цвят и боядисате стената, тогава може да постигнете обратен ефект – вместо акцентен декор, да получите усещане за стена откъсната от цялото помещение.

Използвайте тапети с мотиви и форми

Акцентните стени могат да бъдат по-трудни, отколкото може да се предположи, защото изглеждат като лесен начин за добавяне на дизайнерски елемент, без да се ангажирате с цялостно пространство, но много често акцентните стени могат да се почувстват разхвърляни или като хаотични, ако не са изпълнени с ясна координация и финес.

Акцентна стена в трапезарията

В този смисъл тапет с цветова история, архитектурен елемент, геометрични форми или фина текстура, може да е чудесно решение, но стига да се уверите, че нещо от вашата акцентна стена е координирано с другите важни елементи в трапезарията.

Акцентна стена с произведение на изкуството

Това също е примамлив вариант, но това не може да е просто произволна картина, която да окачите на стената. Първо тя трябва да е достатъчно голяма, че визията ѝ и темата на картината да достигат лесно до хранещите се на масата. Тя обаче трябва е с тема, която подхранва апетита и приятното усещане, вместо тема, която да напряга сетивата и да ви кара да „четете” какво е искал да каже авторът.

Акцентна стена в трапезарията

Прочетете повече за избора на изкуство за дома в нашите статии.

В интернет можете да разгледате много и най-различни решения за акцентна стена в трапезарията, като повече от тях изглеждат майсторски, дори виртуозно оформени. Някои са с боя и орнаменти, други с допълващи се тапети, трети с картини, но трябва да запомните едно нещо: не е добре да копирате едно към едно това, което виждате, по-скоро използвайте вашето въображение и желания, за да достигнете до вариант, а преди самото изпълнение, можете да се консултирате със специалист.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap