Баня без душ кабина

Баня без душ кабина не е нещо извънредно, в крайна сметка можете да направите банята си както решите. Можете да сложите вана, може да сложите хидромасажна душ кабина, може да отделите пространството с ниша – изобщо имате голям избор. Тази статия е предпоставка, тя е да помислите преди строителството на банята или преди сериозен основен ремонт. Главният въпрос обаче си остава: какво печелите и какво губите ако направите баня без душ кабина в нея?

В близкото миналото баните без душ кабина бяха повече отколкото тези с инсталирана такава. Масовото производство на душ кабини и то на бюджетни модели, промени нещата. Днес може да избирате от квадратни или овални душ кабини, модели с плъзгащи се врати, или модели душ паравани. Да не говорим за хидромасажните душ кабини, които вече са изключителни екстри по своя характер.

Баня без душ кабина

Източник: https://www.pinterest.com/pin/422281207134152/

Така че при проектиране, днес можете да избирате баня със или без душ кабина. Естествено изборът трябва да се базира на удобството, което ще се създаде в интериора. Душ кабината в банята е добре да се проектира предварително като местоположение.  Ако например решите да има ниша, това ще изисква намесата на строителна фирма, която да специализира в ремонт и строителство на баня. Ако изберете вана, ще ви трябва много добра ВиК инсталация, както и оформление, което да позволява и вземане на душ. Когато обаче решите в банята да нямате душ кабина, ето какви са предимствата и недостатъците.

Баня без душ кабина значи, че ще имате повече пръски вода в целия интериор. Баня без душ кабина значи повече отворено пространство в помещението. В малката баня е препоръчително да имате душ кабина, която ще спре възможността водата и влагата да се разпространяват свободно, и да нанасят щети. В по-голяма баня можете да си позволите душ пространство без душ кабина, като така ще се чувствате по-свободни в използването на интериора.

В малката баня, в която няма душ кабина, трябва да се направи дизайн, чрез който водата да се оттича бързо и лесно. Също така е необходима много добра вентилация, за да може влагата бързо да се изпарява. Липсата на душ кабина ще създаде усещане за повече пространство, но така ще трябва да внимавате къпането да не се превръща в наводнение.

Баня без душ кабина

Източник: https://www.pinterest.com/pin/422281207134152/

Днес има много модерни решения за баня без душ кабина. Можете да разгледате онлайн снимки, за да се вдъхновите от различни решения в различни бани. Това поне е безплатно. Има толкова много решения, че може дори накрая да се чудите, кое е най-добро за вас. Ще видите интересни решения с паравани, но без врата; душ пространства без прегради и душ подове. Вземете вашето решение на базата удобство, стил и практичност. Използвайте възможността да се вдъхновите от решенията на хората по света, но следвайте и вашата собствена визия за банята. Следвайте идеята за удобство на всички, които ползват банята. Тя трябва да е достъпна за всички, ситуацията с душ кабина не винаги е такава, затова имате още една причина да помислите преди да решите как ще изглежда банята ви.

В крайна сметка всяко решение, което е без душ кабина е въпрос на избор. Можете да изберете свободностояща вана, а с възможностите за душ пита от стена или от таван, изобщо да не ви е нужно душ пространство. Друг вариант е да изберете walk-in душ пространство, при което просто влизате в него и сензорите задействат душа. Това разбира е за хората, които обичат лукс.

Баня без душ кабина

Източник: i.pinimg.com

Банята без душ кабина може да си имаш своя ниша, която да ограничава къпещия се и да защитава интериора от пръските вода. Това дава спокойствие на къпещия си и го ограничава, така че да не се притеснява. Така че дори да не изберете душ кабина за вашата баня, със сигурност трябва да обособите душ пространство, което да е удобно и да дава възможност за спокойно къпане.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap