Баня в Традиционен стил

Не си представяйте баня в Традиционен стил, като такава с един бойлер на дърва, с бели плочки по стената и с една окачена мивка на стената. Напротив, традиционната баня е убежище, което е едновременно красиво, хармонично  и балансирано помещение, в което можете да се изключите от останалия свят и да се посветите на страхотно преживяване под душа или във ваната.

Традиционната баня обединява цветовата схема, настилката и облицовката, санитарния фаянс – всички елементи работят заедно, за да създадат хармоничната схема, тази която е основата на Традиционния стил. Декорацията в интериора в рамките на традиционното не означава, че стила се датира като остарял. Още повече, създаването на стила в съвременна среда означава обединяване на актуални идеи за баня, технологии и удобства с елегантните, и вечни форми на традиционния декор.

Баня в Традиционен стил

https://www.pinterest.com/pin/9359111715309646/

Така както традиционният стил има своите особености, така и банята, която е обзаведена в неговата стилистика, има своите типични черти. Когато проектирате баня в Традиционен стил, изберете части, които включват усещане за безвремие в пространството и избягвайте елементи, които се считат за елегантни и модерни. Идеята е да добавите характер и чар към дизайна чрез детайли, които могат да бъдат извлечени от различни дизайнерски епохи от миналото.

Ако не сте сигурни откъде да започнете с традиционните си идеи за баня, започнете с избора на фокусната точка във вашата схема. Това може да бъде изящна вана, красиви стенни плочки или умивалник вграден в мебел. Оттук нататък съчетайте всички други елементи от вашия дизайн към това парче, като се уверите, че те се допълват – това ще гарантира, че цялата помещение ще има сплотен и изискан вид.

Отличителна черта в традиционната баня е свободностояща вана с крака, подчертана с кранове в месингов или бронзов тон; така типичния за съвремието хромиран хардуер не е за предпочитане. Помислете за добавяне на тапети с флорални щампи или дървена ламперия към стените, за да създадете визуален интерес и дълбочина на дизайна.

Баня в Традиционен стил

https://www.pinterest.com/pin/26458716544991996/

Правилният избор на плочките е важна част от планирането на традиционна баня. Подовите плочки с шарки и ефект на дърво се оказаха изключително популярни за традиционните дизайни на бани. Плочките с ефект на светло и тъмно дърво работят добре в традиционно пространство.  За стенните облицовки, изключително добре в интериора се включват плочките тип метро.

Санитарният фаянс и мебелите имат силуети. Като общо правило, модерните идеи за баня въплъщават чисти линии и остри ъгли. Ето защо, ако се опитвате да въплъщавате традиционни идеи за баня, изберете шкафове и санитария с по-меки силуети. Извитите елементи при овалните свободностоящи вани, крановете за мивки със заоблени меки ръбове, кръглите душ глави и тапицерия, осигуряват търсения традиционен вид.

Баня в Традиционен стил

https://www.pinterest.com/pin/10414642879041521/

Ако помещението е голямо, тогава всеки цвят отива, но боядисването в светъл тон бяло или сиво ще създаде лукс в пространството, тогава по-дълбоките нюанси стават отлични акценти откъм вратата, мебелите, панелите. Тъмните цветове работят особено добре за малка традиционна баня, тъй като ще направят помещението да се чувства по-интимно.

Всички знаем ползите от декорирането с огледала и какво могат да донесат в по-малките пространства. В банята огледалата играят няколко роли. Първо, те са практично парче, което ви позволява да се подготвите и да видите своето отражение. Те също така могат да помогнат за увеличаване на естествената светлина във вашата баня, както и да създадат илюзията за повече пространство.

За да извлечете максимума от огледалото, поставете го срещу прозореца, след което монтирайте стенни лампи от двете страни на стъклото. Това ще означава, че огледалото ще отразява слънчевата светлина през деня и изкуствената светлина през нощта, което ще ви помогне да озарите пространството си по всяко време.

Както подсказва името му, традиционният стил е този, който се ражда от историята. Ето защо, най-добрият начин да въплътите традиционните идеи за баня във вашия дом е да включите винтидж или антични елементи в интериора. Ако нямате късмета да имате оригинални архитектурни елементи във вашата баня, тогава можете да допълните външния вид, като въведете аксесоари за баня в античен вид и мебели в схемата.

След толкова много идеи и разнопосочни мисли, идва време за заключението. То няма как да не бъде в полза на банята в Традиционен стил. Интериорът ще бъде изпълнен с прекрасни елементи, които се допълват един другиму и създават уют, практичност и удоволствие.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap