Бюджетни идеи за дизайн на тоалетна на долния етаж

Колко от вас смятат дизайн на тоалетна за важна част от интериора на дома? Обикновено това е най-малката стая в дома, така че когато става дума за декорирането на тоалетната или го пренебрегваме, за да се съсредоточим върху по-големите проекти, или го виждаме като възможност да експериментираме със смели функции, които с нетърпение бихме изпробвали в основните жилищни зони.

Без да се замислим ви съветваме да приемете цветни плочки, тапети с шарки, осветление и хитри трикове за съхранение, за да се възползвата максимално от пространството си.

Бюджетни идеи за дизайн на тоалетна

Началото

Предимствата на тоалетната на долния етаж са много – по-удобна за децата, лесно достъпна за възрастни роднини. За да спестите разходи и смущения, тоалетната трябва да е в близост до съществуващите водоснабдителни и почвени тръби – добро местоположение е под стълбите. Експертите предполагат, че за тоалетна и мивка се нуждаете от пространство с размери най-малко 80 см х 140 см.

Увеличете максимално пространството

Има много умни дизайнерски техники, които можете да използвате дори в най-малките тоалетни на долния етаж. Първо, вратата е добре да се отваря навън, плъзгаща се или сгъваща се. За мебелите за баня изберете ъглова тоалетна с триъгълна форма или стенна окачена тоалетна.

Силен нюанс на боята  

Вероятно е вратата на тоалетната ви на долния етаж винаги да е затворена, а самото пространство обикновено е доста ненатрапчиво, така че това е идеалната възможност да експериментирате със силен нюанс на боята – като розово или цвят горчица. За да постигнете хармония в помещението, съчетайте цвета на стените с този на пода. Със смелите декоративни тапети бихте постигнали интересен дизайн. Добавянето на тапети е значително по-малко трудоемко от поставянето на плочки и отнеме по-малко време.

Осветлението – важна част

Много тоалетни на долния етаж са ограничени по отношение на естествената светлина, а някои изобщо нямат прозорец, така че внасянето на ефективно осветление е от голямо значение. Освен обичайните ви стенни или таванни светлини, осветеното огледало за баня може наистина да ви помогне. Освен това помислете за добавяне на ниша зад тоалетната, която можете да осветите. Това ще внесе малко индиректна светлина в пространството и ще добави дълбочина към стаята.

Играйте с перспектива и представете голямо или богато украсено огледало, което да отразява и пречупва възможно най-много светлина. Поставете това на задната стена, вероятно да е над тоалетната, или изберете да покажете колекция от по-малки огледала – може би ретро или с координиращи рамки – подредени близо едно до друго за максимално въздействие.

Изберете правилните плочки

Плочките поддържат стените и повърхностите искрящи, но не се придържайте към очевидното. Изберете по-големи плочки, защото създават илюзията за по-луксозно усещане в малко пространство. Хората често правят грешката да използват малки плочки или дори мозайки за тоалетната. Те могат да бъдат полезни за създаване на сложни дизайни и шарки, но има много повече открити линии на фугиране в сравнение с плочките с по-голям формат. Това, съчетано с интензивното използване на тоалетната, означава, че ще трябва да я почиствате често, за да поддържате фугиращата смес чиста и свежа.

Комфортът е на първо място

Няма нищо по-малко приветливо от студената тоалетна. Отопляемият държач за кърпи е полезен, както и тънките, монтирани на стена радиатори в допълващи се цветове. Там, където пространството на стената е ограничено, подовото отопление е идеалното решение – изключете го от съществуващата централна отоплителна система или инсталирайте електрическа подложка.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap