Прекомерно омазняване: как да поддържаме комбинираната и мазна кожа

 

Мазна кожа е тип кожа, която произвежда по-голямо количество мастна секреция (себум). Това води до запушване на жлезите, които отговарят за мастната тъкан, а което може да доведе до редица кожни проблеми: от неестествено оцветяване на кожата, лъщене и до дори проблеми с акне.

Мазната кожа може да бъде причинена от различни фактори, като генетични предпоставки, хормонални промени, стрес или лоша храна. Днес можете да си осигурите подходяща грижа за мазната кожа, за да контролирате производството на себум и да се предотвратят възможните нежелани проблеми.

Как да поддържате кожата си в добро състояние

Дори да имате предразположение към по-засилено омазняване на кожата, можете със следващите прости правила, да създадете ежедневна рутина за регулирането и поддържането ѝ здрава.

1.      Почиствайте кожата си два пъти на ден – сутрин и вечер, с подходящ измиващ продукт. Той  ще отстрани натрупаните замърсявания, които могат да допринесат за запушване на порите и за появата на несъвършенства като акне.

Прекомерно омазняване: как да поддържаме комбинираната и мазна кожа

2. Избягвайте агресивни почистващи продукти, които могат да дразнят и изсушат кожата. Изберете нежни продукти за почистване, които не съдържат агресивни съставки.

3. Използвайте подходящ хидратиращ крем, който ще поддържа кожата ви добре хидратирана, без да я омазнява допълнително. Изберете крем, който не запушва порите.

Прекомерно омазняване: как да поддържаме комбинираната и мазна кожа

4. Избягвайте горещата вода при почистване на лицето. Почиствайте с хладка или умерено топла вода. След това подсушавайте лицето си с внимание, с мека кърпа и леки потупвания. Ако попивате лицето си с кърпа прекалено настървено, това също може да стимулира кожата да образува повече себум.

Матиращ тоник срещу мазна кожа

Матиращият тоник е един от най-подходящите продукти за използване при проблем с мазна кожа. Той обикновено съдържа съставки помагащи да се отстранят мъртвите кожни клетки и да се нормализира състоянието на по-мазната кожа.

Матиращият тоник от серията Acne Out e отличен продукт за справяне с разширените пори и като метод срещу прекомерното омазняване на кожата.

Прекомерно омазняване: как да поддържаме комбинираната и мазна кожа

Той също така може да помогне за балансирането на pH стойността на кожата, която може да бъде нарушена от почистващите продукти или други агресивни съставки, които може да се намират в често използвани гримове.

Като резултат, матиращият тоник може да помогне за контролиране на производството на себум и да помогне за намаляване на излишното омазняване на кожата, като я прави по-матирана и по-малко склонна към нездравословен блясък.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap