Вдъхновение за интериорни дизайнери

Всеки творец в един момент губи вдъхновение, независимо дали е интериорен дизайнер, музикант, декоратор, художник, в един или друг това се случва. Липсата на желание за творчество е проклятието на всеки човек, който създава изкуство; никой творец не е застрахован.

Когато обаче работата е свързана със срокове и с поръчки, каквато е работата на интериорните дизайнери например, тогава  трябва да се вземат спешни мерки за връщане на вдъхновението.

Ето най-бързият вариант – вдъхновение от природата!

Помислете за природата. Необятната красота и великолепието на природата отдавна са източник на вдъхновение за художниците. През цялата история тя е оформяло нашата култура и личните ни вярвания, играела е решаваща роля за вида на творческото изразяване, което ние като хора използваме, за да разберем и обясним света около нас и нашето съществуване. Природата може да ви вдъхнови да достигнете нови нива на артистичност, защото тя говори на душата по начини, които нищо друго не може да направи. Днес много интериорни дизайнери дори да не си признават пряко, намират вдъхновение именно в своите разходки сред природата.

Откъде да започнете?

В зависимост от това къде живеете, има няколко места, които могат да предложат естествено вдъхновение. За творците, които имат късмета да живеят близо до национален парк, шофирането в безпрепятствена среда осигурява много усещания, които могат да бъдат използвани, за да ги вдъхновят. Например, малки преходи в гората или дори просто седене до малък поток може да ви помогне да накарате вашите творчески мисли да потекат.

Можете също така да отидете в кварталния парк или задния двор, за да наблюдавате природата и да намерите вдъхновение. Приближете се до земята, за да наблюдавате деликатната красота на стръкче трева или малки цветя. Можете да гледате пчели и насекоми, летящи наоколо, или просто да слушате как вятърът тече през клоните на дърветата. Има много начини, по които природата може да ви вдъхнови.

Как природата помага за творческо вдъхновение?

Самата природа действа като непрестанен източник на творческо вдъхновение. Това е библиотека с текстури, шаблони и мотиви с различни опции. Природата е най-талантливият дизайнер на планетата. Природата винаги е била източник на вдъхновение за архитектите, проектантите, за интериорни дизайнери и декоратори. Съвременният начин на живот ни отдалечи далеч от природата през годините, но винаги можете да потърсите вдъхновение в нея.

Отделянето от природата струва огромна цена на много хора. В допълнение към редица други променливи, загубата на връзка с околната среда може да доведе до проблеми с намаляване на креативността, но и до чисто здравословни такива. Така че не само вдъхновението ще си възвърнете, но и здравословно ще изпитате бърза промяна на чисто физическите и химични процеси вътре в тялото.

Там в природата, при пълно спокойствие, ще се заредите с много положителни мисли и тя няма да ви подведе. Природата, като ви позволява да поемете шумовете, миризмите, гледките, просто повишава психическото ви благополучие и ви позволява да преминете към едно освежаване на мислите.

Докато изчиства ума ви от стресиращи мисли, природата служи и като източник на свежо вдъхновение, тъй като се появяват креативни идеи и забравените амбиции изплуват отново на повърхността. Освен това, външната среда служи като масивни табла за настроение, което ви позволява да избирате от набор от цветове, текстури и форми, за да създадете свой собствен личен стил.

Като завършек на темата!

Не разчитайте на снимки ако искате да си върнете вдъхновението. Да, можете да разгледате снимки на дадени природни забележителности и местности, но само, за да ги посетите. Тоест вдъхновението от природата е пряко. Интернет сайтове за интериорен дизайн може да ви вдъхновят за някакво решение по проект, но за същинско неподправено вдъхновение, трябва да излезете от вкъщи и вместо да вървите по пътя, хванете пътеките. Такъв е и съветът на Питагор, от преди повече от 2000 години.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap