Вентилатор за таван – избор на цвят

Традиционно при избора на вентилатор за таван се смята, че е добре цветът на уреда. Въпреки това, много съвременни производители проектират вентилаторите, така че да добавят нотка естетика в оформлението на интериора.

Трябва ли вентилаторите за таван да изпъкват с цвят?

В повечето домове таваните са бели, така че ако искате вентилаторът на тавана ви да се слее, след това изберете бял вентилатор и след това го забравете, че дори е там. Някои хора просто не харесват естетиката на вентилаторите на тавана и смятат, че те трябва да бъдат функционален елемент, а не декоративен. Ако това е вашата гледна точка, трябва да изберете вентилатор на тавана в същия цвят като тавана, за да му позволите да избледнее във фонов режим.

Избирайки вентилатор в същия цвят като тавана, вентилаторът няма да привлече вниманието и като се има предвид, че ще бъде монтиран близо до тавана, повечето хора никога няма да забележат, че съществува.

Ако имате тъмен таван, тогава се прилага същата предпоставка; изберете тъмно оцветен вентилатор в най-близкия цвят, който можете да намерите. За опции за таван с дървена облицовка, изберете вентилатор на тавана с дървени гребла, за да му помогнете да замаскира във фонов режим. Нека обаче да разгледаме тънкостите на цветове.

Бял вентилатор за таван

По-голямата част от таванните вентилатори са бели. Това е традиционният цвят на вентилаторите на тавана и повечето хора смятат, че това е старомодно. Докато много вентилатори на тавана, които са бели, имат остарял вид, ако искате модерен вентилатор на тавана в бяло, трябва да можете да намерите такъв лесно.

Съществуват много фенове на белия таван в минималистичен стил. Феновете на белия таван са склонни да бъдат сред най-рентабилните за закупуване, така че ако търсите вентилатор на тавана на бюджетна цена, това е цветът, към който да се насочите.

Ако имате бял таван, тогава бял таванен вентилатор ще избледнее на заден план, докато тъмният таван ще контрастира с бял вентилатор на тавана и ще създаде смел и монохроматичен вид.

Вентилатор за таван – избор на цвят

Черен вентилатор за таван

Черните вентилатори също са популярен избор поради факта, че те са изискан цвят, който ще работи с много различни интериорни цветови схеми. Ако имате черни мебели или черни акценти в стаята, тогава черен вентилатор на тавана може да ви помогне да свържете всички тези елементи заедно и да създадете сплотено усещане.

За черен таванен вентилатор, който искате да се откроява, използвайте го срещу бял или бледоцветен таван. За да привлечете допълнително внимание, изберете перките в гланцово покритие, което ще отразява светлината и ще привлече фокус. Ако искате черен таванен вентилатор, който ще избледнее в тъмен таван, тогава изберете матово покритие.

Вентилатор за таван – избор на цвят

Сив вентилатор за таван

Ако имате бял таван и искате тип таванен вентилатор, който ще се откроява, без да прави твърде много смело изявление, тогава сивото е добър вариант. Като неутрален цвят, сивото ще контрастира бяло по по-фин начин в сравнение с черното.
Има редица сиви нюанси, от които можете да избирате, като бледо сиво за небрежно и ефирно усещане или средно до тъмно сиво за по-драматичен ефект. Сивите вентилатори на тавана са добър избор за интериорен декор в индустриален стил, независимо дали са боядисани в сиво или имат сиво метално покритие.

Ето как да охлаждате дома си през лятото и без климатик, тук!

Червен вентилатор за таван

Червеното е по-рядко срещан цвят за вентилаторите на тавана, но може да бъде чудесен избор, ако искате да постигнете ретро настроение в кухня или трапезария. Гланцирани червени таванни вентилатори ще се откроят срещу неутралните тавани и ще добавят плясък на индивидуалност към пространството. Координирайте червения си таванен вентилатор с други червени аксесоари, за да определите цветовата схема на стаята.

Вентилатор за таван – избор на цвят

Бежов вентилатор за таван

Феновете на бежовия таван са хубав вариант, ако искате да избегнете основния вентилатор на белия таван, но не искате вентилаторът да се превърне в основна характеристика на стаята. Феновете на бежовите тавани представят по-съвременна опция, а фактът, че те са светло неутрален нюанс, означава, че няма да привлекат вниманието и могат да се слеят с бели тавани.

Това са само няколко от решенията, които се случват в съвременния свят на интериорния дизайн. Вентилаторът в крайна сметка върши работа, да държи хладно през лятото, така че освен цвета, трябва да избирате и този, който работи най-добре за конкретното помещение.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap